Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla tanca l'últim cicle de Voluntariat pel Valencià, persones que col·laboren amb qui vol aprendre valencià

L’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha tancat oficialment l’última edició del programa Voluntariat pel Valencià. 

Des del passat mes de novembre, s’han format quatre parelles lingüístiques que han millorat els seus coneixements orals de valencià. L’objectiu d’este programa és ajudar les persones que volen aprendre a parlar valencià mitjançant la col·laboració de valencianoparlants.

L’Ajuntament ha convocat tots els voluntaris per conéixer les seues impressions sobre este programa i se’ls ha obsequiat amb unes entrades de teatre per participar en el programa. Els participants han valorat molt positivament l’experiència i els ha servit, tant als aprenents com als voluntaris, per millorar els coneixements de valencià i també per a establir relacions personals. “No debades, un dels participants és nouvingut al municipi i la participació en este programa li està servint per a integrar-se més en la societat de la Pobla, conéixer gent i fer ús del valencià”, ha assegurat la tècnica lingüística, Lídia Julio.

Des de l’Agència de Promoció del Valencià s’anima a tot aquell que vullga aprendre o millorar el seu valencià que participe en el programa, ja que sí que hi ha molts voluntaris inscrits disposats a compartir el seu temps per a parlar en valencià.

El programa es reprendrà el proper setembre/octubre tot i que les inscripcions per a participar-hi estan obertes tot l’any. Només cal contactar amb l’Agència de Promoció del Valencià que es troba ubicada a les oficines de l’Ajuntament.

El programa consta de 10 sessions mensuals de dues hores cadascuna.

Els llocs de trobada han sigut molt diversos: des de fer la compra junts i practicar així eixe tipus de vocabulari, fins a participar en activitats culturals del municipi com ara presentacions de llibres o visitar junts exposicions.

Els requisits per participar pel que fa als voluntaris és que siguen majors d'edat, que parlen en valencià habitualment (no cal tindre cap titulació) i que disposen d'una hora a la setmana per conversar amb una persona que vulga aprendre'l. Pel que fa als aprenents, està pensat per a persones que volen agafar fluïdesa a l'hora de parlar en valencià, és a dir, perdre la vergonya i i incorporar-la d'una manera natural a les activitats quotidianes, laborals o de relació social. També poden apuntar-se les persones que estan estudiant valencià i necessiten completar l'aprenentatge de la llengua oral.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal