Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla mantindrà 'congelat' el rebut de l'IBI també enguany

L’Ajuntament ha aplicat dos mesures combinades:  baixar el tipus impositiu i aplicar una subvenció

El Consistori de la Pobla de Vallbona va aprovar anit en ple extraordinari la subvenció definitiva de l’IBI que per a enguany és d’un 17%. L’objectiu és mantenir la congelació de l’impost de béns immobles tal com ve fent-se des de 2014 i que els veïns no vegen incrementat el seu rebut. Per a contrarestar la pujada cadastral, d’una banda s’ha baixat el tipus impositiu en quatre punts. Ha passat del 0,54 de l’any anterior al 0,50 actual.

L’altra mesura que s’aplica és la subvenció per part de l’Ajuntament a l’habitatge habitual. El percentatge d’esta subvenció serà d’un 17%, enfront del 18% de l’any anterior. Estes dos mesures permeten mantenir estable el rebut. “Gràcies a estes dos actuacions, els veïns de la Pobla pagaran enguany 27.000 euros menys que l’any passat pel que fa a l’IBI urbà. Ens vam comprometre a mantenir estable el rebut i així s’està fent”, ha assegurat la regidora d’Hisenda, Iris Marco.

Mitjançant un Ple extraordinari es va aprovar anit el percentatge definitiu de subvenció a l’habitatge habitual. La mesura va ser aprovada amb els votos a favor dels partits de Govern (Compromís, PSOE, CUPO i EU) i Ciudadanos i els vots en contra del Partit Popular.

El càlculs per a determinar quin és el percentatge exacte de subvenció que s’ha d’aplicar per a mantenir el rebut congelat s’han pogut fer després que es determinara quina part del padró de naturalesa d’urbana passava a cotitzar com a rústic. Una vegada determinada eixa qüestió s’ha calculat que amb un tipus impositiu del 0,50 la subvenció ha de ser d’un 17% per a mantenir el rebut final estable i sense cap tipus d’increment respecte a l’any anterior.

El periode de pagament de l’impost sobre béns immobles comença l’ú de juny i finalitza el 31 d’agost.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal