Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els veïns de l'Eliana votaran on invertir 150.000 euros dels seus pressupostos del 2017

Al principi, el període per a presentar sol·licituds que puguen ser les receptores dels fons públics finalitzava el passat 2 de maig, però el termini s'ha prorrogat fins a dilluns que ve dia 9.
Són els Pressupostos Participatius de l'Ajuntament de l'Eliana que ha llançat un nou programa pel qual els veïns poden votar on volen destinar fins a 150.000 euros dels comptes municipals de 2017.
Des de l'Ajuntament expliquen que el motiu de tal ajornament es troba en el «èxit» de la iniciativa, ja que «en amb prou faenes deu dies s'han rebut més de 100 propostes».
Una vegada acabe aquest termini, en una segona fase, una avaluació tècnica determinarà què propostes són viables i quins no. Entre les preseleccionades, els veïns de l'Eliana votaran del 10 al 21 de setembre quins són les triades finalment.
En l'acte de presentació, l'alcalde de la localitat, Salva Torrent; i l'edil en el consistori i diputada de benestar, Mercedes Berenguer van destacar que la ciutadania "sol•licita una major presència en la presa de decisions, que no pot quedar reduïda a una mera votació cada quatre anys, a través dels comicis municipals".
A més, l'alcalde Salva Torrent va explicar que l'Eliana "és un municipi que, des de fa ja alguns anys, s'ha distingit per la seua voluntat d'implicar als veïns en la presa de decisions. Bon exemple d'ells són l'Agenda 21 o els "Consells de Participació Ciutadana", així com el "Consell dels Xiquets". No obstant açò, no ens donem per satisfets i volem impulsar amb més força una iniciativa pionera en la nostra comarca, que és posar a la disposició dels veïns 150.000 euros que s'invertiran de la manera en què determinen els habitants, una vegada reben el vistiplau dels tècnics municipals i s'hagen sotmès a votació".
La regidora responsable de l'àrea de participació, Mercedes Berenguer, va explicar el procediment que regirà aquest programa municipal de pressupostos que és una de les potes de "L'Eliana Participa". L'edil va exposar que "en esta primera fase, es poden plantejar tantes inversions municipals com es desitgen, no existeix límit".
En la segona fase, l'avaluació tècnica determinarà quins són viables i quins no poden dur-se a terme "només es descartaran les propostes que, en realitat, no suposen una inversió; les que facen al•lusió a una inversió que no forme part de les nostres competències; les que tinguen un cost d'execució que excedisca el pressupost total destinat als ‘Pressupostos Participatius’; o bé siguen projectes que ja s'estiguen realitzant i, per tant, no és necessari que s'escometen". En qualsevol cas, sempre s'explicarà el perquè de la seua acceptació o desestimació, va recalcar Berenguer.
En la tercera fase, després d'arreplegar totes les propostes, aquestes se sotmetran a votació del 10 al 21 de setembre (de forma pública, a la mateixa web). Les propostes que s'aproven i que reben el vistiplau de la ciutadania formaran part de les actuacions que s'escometran el pròxim any, per tant les que resulten més votades seran les incloses en el pressupost municipal de l'any 2017.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon