Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El president de la Diputació de València felicita a CCOO pel treball d’aquest mig segle de vida.

Els responsables de CCOO han demanat a la Diputació la seua implicació en un programa de difusió cultural que va començar el mes de març passat i s’allargarà fins al maig del 2017. 
El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha rebut la secretària general de CCOO a les Comarques Centrals, Manuela Pascual, i el secretari de Comunicació de CCOO-PV, Bernat Asensi, que han presentat el programa d'actes del sindicat per a commemorar els cinquanta anys de CCOO en terres valencianes.

  • La Diputació estudia de quina manera pot coŀlaborar en el programa cultural que el sindicat té previst per a l’any pròxim amb la idea de difondre l'evolució del moviment obrer
  • Els tècnics de l'Àrea de Cultura analitzaran la viabilitat de la participació de la Diputació en exposicions itinerants comarcals sobre la història del sindicalisme
 
El president i el diputat de Cultura, Xavier Rius, que també ha estat present en la reunió, han felicitat els sindicalistes pel treball d’aquest mig segle de vida.

Els responsables de CCOO han demanat a la Diputació la seua implicació en un programa de difusió cultural que va començar el mes de març passat i s’allargarà fins al maig del 2017. Es tracta d'una successió d'actes culturals, sobretot conferències, exposicions i cinefòrums sobre l'evolució del moviment obrer. «Volem que els actes d'aquest 50é aniversari no siguen exclusius, sinó que volem compartir amb la societat el que fou l'organització sindical i el que és hui en dia» —ha explicat Manuela Pascual.

El president de la Diputació s'ha interessat per eixa línia de difusió social i del caràcter itinerant de les mostres, que podrien arribar a les comarques amb el suport de la Diputació. Jorge Rodríguez i Xavier Rius traslladaran als tècnics de l'Àrea de Cultura els detalls de dos de les mostres programades per CCOO, de Miguel Hernández i Antoni Miró, perquè estudien la viabilitat que la Diputació puga implicar-se en la itinerància d'aquestes o altres exposicions tenint en compte la producció i el muntatge.

Les dos mostres formen part d'un ampli programa cultural que arreplega des de la lluita contra les retallades socials fins al conflicte social viscut en les grans urbs del planeta, cintes de cinema obrer, obres del jove pintor alcoià Rubén Fresneda o una mostra del poble sahrauí, entre altres, que s'estendran fins a la primavera de l’any pròxim i tenen com a fi conscienciar la societat que «els drets no s'hereten: es conquisten».

Manuela Pascual i Bernat Asensi han aprofitat la visita per a convidar Jorge Rodríguez i Xavier Rius a l'acte intergeneracional que tindrà lloc dimarts 10 de maig en la seu de CCOO. En aquest acte, militants nonagenaris del sindicat explicaran les seues vivències com a sindicalistes al costat de militants de totes les edats, reconstruint així l'evolució d'una organització que compleix el primer mig segle d'existència.

Entre les anècdotes de la reunió, destaca la sorpresa dels sindicalistes quan el diputat de Cultura, Xavier Rius, els ha comentat que l'assemblea en què es tractava de decidir la constitució de CCOO-PV, fa cinquanta anys, tingué lloc en el Saló de Reines de la Diputació de València.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal