Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Vilamarxant acollirà el dissabte 16 d'abril les Trobades d'Escola en Valencià a Camp de Túria

Col.laboren escoles dels municipis de Camp de Túria, de Vilamarxant, Benaguasil, Benissanó, Bétera, Casinos, Gàtova, L'Eliana, La Pobla de Vallbona, Llíria, Olocau, Riba-roja, Sant Antoni de Benaixeve i Serra.

 Tot un dia de festa i reivindicatiu en el qual col·laboraran totes les escoles i col.legis que tenen línia en valencià de la comarca

El mapa que acompanyem explica la ubicació i algunes de les activitats que començaran a les 16'45 del dissabte 16 d'abril i s'estendran tota la vesprada i part de la nit

Vilamarxant porta des del dia 8 passat realitzant activitats que culminaran el dissabte 16 amb les Trobades


Amb el lema de les Trobades 2016: “Un país d’escoles”. La majoria d’actes de les trobades estan tenint lloc durant el durant el mes d’abril i estant servint per “posar en valor l’escola i la tasca del conjunt de mestres que formem els ciutadans del futur, els que més tard faran el país”, assegura Vicent Moreno, president de l’entitat. “Volem que estiguen educats en una escola de qualitat i en valencià amb el millor mestratge i amb les millors condicions”, afegeix Moreno.

Enguany Vilamarxant es troba entre els pobles amfitrions, són 19 les Trobades d’Escola en Valencià: Viver, Montaverner, Barxeta, Muro, Vilamarxant, Algemesí, el Puig, el Pinós, Agost, Castelló de la Plana, Sedaví, Alacant, Guardamar, Patraix, Port de Sagunt, la Font d’En Carròs, Ondara, la Vila Joiosa i Benassal.

Els impulsors expliquen que aquest esdeveniment “festiu i reivindicatiu” és possible “gràcies al compromís de les coordinadores comarcals que formen part d’Escola Valenciana, la implicació de mestres i professors”.

Les reivindicacions del model educatiu ‘L'escola que volem' que va llançar l'any passat Escola Valenciana són ben vigents, ja que des del si de l'entitat es continua demanant nous fonaments per a una nova escola basada en «una educació amb valors, una educació que fomente la pau i el diàleg, una educació amb sensibilitat cap al medi ambient, cap a la cultura, que respecte les diferents ètnies; volem una educació laica, inclusiva, de convivència», segons ha adduït el president.

El Manifest

Tots i totes junts celebrem una gran festa per la llengua: les Trobades d'escoles en valencià que agermanen, comarca a comarca, els pobles que estimem la llengua; la cultura dels valencians i valencianes; les veus de tots nosaltres, de tots els que compartim l'ideari de l'escola que volem, dels que compartim la certesa que la millor educació promou valors de solidaritat, fomenta la pau i el diàleg, ensenya a respectar el medi ambient i les diferents llengües i cultures.

El lema de les Trobades que hem triat enguany, Un país d'escoles, posa en valor la tasca quotidiana de tants docents, de tants pares i mares, de tants alumnes, que han fet, fan i faran escola. Un país d'escoles sou tots i totes. Sou els que ensenyeu i eduqueu els ciutadans del futur, els que més tard faran el país. Sou els que pam a pam esteu canviant el país. Sou els que esteu posant la vostra llavor per cultivar la llengua. 

Un país d'escoles, companys i companyes, sou tota la comunitat educativa que haveu oferit la millor educació, tant en temps difícils com en temps raonables. I hem d'anar sempre més enllà, hem de seguir fent camí, fent poble, fent país: fent escola.

Un país d'escoles és una aposta per una educació pública, de qualitat i en valencià. Una aposta per una societat on l'ensenyament en valencià estiga present en tot el sistema educatiu, Infantil, Secundària, Batxiller, Persones Adultes, FP, universitat..., i en tots els centres, públics i concertats, de tot el nostre territori, sense exempcions. Un país d'escoles és una aposta per la defensa del valencià sense complexos, des de totes les administracions, on el seu ús i coneixement siga un dret i un deure pel bé de tots. Una aposta per la capacitació adequada en valencià de tots els treballadors del sector públic, una aposta per una normalització lingüística des de tots els estaments de l'administració i del govern valencià, des de totes les conselleries, no solament la d'Educació. A tall de síntesi, una aposta per una veritable llei d'igualtat lingüística que incloga el requisit lingüístic. 

El verb 'voler' implica voluntat, implica la possibilitat d'elegir. Ja ho va dir l'Ovidi en aquella cançó tan memorable: «perquè vull». I nosaltres també volem: volem un país que conega els nostres referents, volem una llengua viva en tots els àmbits, volem un país per a tots i per a totes.

Un país d'escoles significa que volem una ràdio i una televisió pública íntegrament en valencià, volem rebre les emissions d'IB3 i TV3, ja n'hi ha prou de censures. Volem un país de pares i mares convençuts que l'ensenyament en valencià és garantia de modernitat i de plurilingüisme, volem que els pobles parlen la llengua d'Ausiàs Marc, volem un país que festege en valencià, volem un país de Tirants i Carmesines, volem una escola del segle XXI.

En conclusió, volem un país de tots i totes, en valencià. Volem un país de veïns i veïnes, de pobles i de comarques. Volem Un país d'escoles.






Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon