Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Ple de Riba-roja aprova una moció de reconeiximent a la República impulsada per Esquerra Unida

A iniciativa d'EU el Plenari municipal celebrat ahir dilluns va aprovar una moció de reconeixement a la República en el 85 aniversari amb els vots a favor d'EU, Compromís, Riba-roja Pot i cinc regidors del Psoe.

Per primera vegada en la història de la democràcia, que el Ple Municipal aprova una moció d'EU defensada per Rafa Gómez Muñoz, regidor de la formació i amb l'adhesió de Compromís I Riba-roja Pot, sobre la condemna al colp d'estat Franquista i al seu Règim, per la recuperació efectiva de la memòria històrica i l'obertura de les més de 2000 fosses comunes existents per tot l'estat de víctimes Republicanes de la repressió feixista i per l'inici d'una reforma constitucional que permeta a la ciutadania decidir entre República o Monarquia com a forma d'Estat.

Després de més de 20 anys presentant EU aquest tipus de mocions, finalment i després d'esmenar el PSOE un punt que es referia a adherir-se a la Xarxa de Municipis per la III República i canviar un altre que deia "iniciar un procés constituent per "facilitar un procés Constituent, es va aprovar aquesta moció històrica amb els vots de tots els grups del "Pacte de l'Ateneu¨ menys una abstenció d'una regidora Socialista. En contra van votar PP i Cs.


També s'aprova una altra moció sobre contractació

D'altra banda també va ser aprovada pels signants del Pacte de l'Ateneu una moció sobre Els Plecs de contractació Municipal, registrada per EU i Compromís en la qual s'insta al Govern municipal que les contractacions que es realitzen des de l'Ajuntament amb empreses externes s'incloguen clàusules socials i mediambientals i sobretot que respecten els drets dels treballadors i treballadores. També s'insta a l'equip de govern que les contractacions directes prestades als ciutadans en l'àmbit social i sanitari siguen com a exigències imprescindibles la garantia de la qualitat del servei en relació a l'objectiu del contracte.Aquesta moció també va ser rebutjada pel PP i C's.

Rafa Gómez intervé en un dels últims Plens

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal