Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria es solidaritza amb el poble saharauí en el 40è aniversari de la Republica Saharahui


El passat 27 de febrer de 2016 es va celebrar el 40è aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), pel que l'Ajuntament de Llíria vol sumar-se a aquest esdeveniment històric tot i demostrant el seu més ferm compromís amb el poble sahrauí.
En l'última sessió ordinària, el ple de la corporació per catorze vots a favor, 7 vots corresponents als membres del grup municipal Socialista, 5 vots corresponents al grup municipal Compromís-Move, 1 vot corresponent al grup Ciudadanos, 1 vot corresponent al grupo Llíria Puede, y 6 abstencions corresponents als membres del grup Partido Popular, va aprovar els acords següents:
'Primer - Refermem el nostre reconeixement al Front Polisari així com manifestem, un cop més, el dret d'autodeterminació que legalment té el poble sahrauí. Tanmateix, demanem al Govern d'Espanya que done l'estatus diplomàtic a la representació del Front Polisari a Espanya, únic i legítim representant del poble sahrauí, reconegut així per l'ONU.

Segon - Instem el Govern d'Espanya i la comunitat internacional a què promoguen totes les iniciatives polítiques que calguen per assolir una solució justa i definitiva, mitjançant la celebració d'un referèndum, conforme a les resolucions de Nacions Unides.

Tercer - Instem les autoritats marroquines a què cessen les persecucions contra les persones activistes sahrauís pels drets humans, a què alliberen les persones presoneres polítiques sahrauís i esclarisquen el destí de més de 400 persones sahrauís desaparegudes.

Quart - Instem l'Estat espanyol a què assumisca la seua responsabilitat històrica i treballe activament dintre de la Unió Europea i aprofite la seua presència al Consell de Seguretat de les Nacions Unides per tal que la MINURSO vega ampliat el seu mandat per a la vigilància dels drets humans al Sàhara Occidental.

Cinquè - Agraïm sincerament la col·laboració desinteressada i la generositat dels ciutadans i de les ciutadanes que fan possible projectes de cooperació amb el poble sahrauí, com són les Caravanes Solidàries, les Vacances en Pau.

Sisé - Donem recolzament a la recollida de signatures organitzada pels comitès suïssos (www.westernsahara-referendum.org), així com fer-ne difusió per l'adhesió de diferents entitats, organitzacions, associacions, partits polítics i/o persones a títol individual.'
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon