Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Ruta de la Salut, que arribarà a 90 pobles, comença el 18 d'abril

Alcaldes, regidors de sanitat i representants dels 90 ajuntaments que conformen aquesta edició de la Ruta de la Salut s'han reunit hui en el Saló d'Actes de l'Hospital General de València amb la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, i el director gerent de l'hospital, Enrique Ortega, per a conèixer els detalls d'aquest programa de salut que es desenvoluparà des de la setmana pròxima fins a finals de novembre.
 
Dilluns que ve, 18 d'abril, comença el recorregut de la Ruta de la Salut 2016 per un total de noranta municipis en els quals es realitzaran proves mèdiques i s'impartiran xarrades sobre diferents aspectes en els quals és fonamental incidir per a prevenir malalties que amb la detecció precoç són més fàcils de tractar i, en definitiva, millorar la qualitat de vida de les persones.

La Ruta de la Salut és una iniciativa de la Diputació de València que es desenvolupa des de 2014 amb la col·laboració dels professionals de l'Hospital General Universitari de València, que el seu objectiu és incrementar l'esforç per la salut preventiva que es dóna a la població valenciana.

Mercedes Berenguer ha destacat la important tasca de prevenció en matèria de salut que desenvolupen els professionals de l'hospital en totes les destinacions que visitaran.
"Aquest matí hem comprovat que l'esforç que s'ha fet des de la Diputació per a augmentar la dotació pressupostària per a aquest programa està totalment justificada i respon a una petició molt nombrosa dels pobles, per la qual cosa enguany atendrem 90 sol·licituds i l'any que ve estudiarem portar-ho a més municipis que també ho sol·liciten", ha declarat Berenguer.

La diputada de Sanitat ha afegit que "la importància d'aquestes accions de la Diputació és que, a més d'estar braç a braç amb els ajuntaments, arriba a centenars de ciutadans que es beneficien de les revisions mèdiques mèdiques en les seues localitats sense haver-se de traslladar a cap centre i són supervisats per especialistes molt qualificats de l'Hospital General".

Per la seua banda, Enrique Ortega ha agraït a la Diputació la seua aposta per impulsar programes de salut que són capaces d'acostar al ciutadà hàbits de vida saludables des d'una perspectiva "diferent i més distesa" en estendre mesures en favor de la salut i el benestar més enllà de l'àmbit purament ambulatori i hospitalari, realitzant-se aquestes proves en els mateixos centres socials, llars del jubilat, biblioteques, ajuntaments i altres espais que cadascun dels pobles han destinat especialment per al desenvolupament de la Ruta de la Salut 2016.

Més de 35.000 proves diagnòstiques

Enguany s'ha incrementat substancialment el nombre de pobles que es beneficiaran d'aquest programa de salut, en ser un total de 90 enfront dels 65 de l'anterior edició i els 30 de la primera.
Les proves que es van a realitzar inclouen electrocardiogrames, espirometrías i cooximetro, presa de tensió i glucosa, massa corporal i revisió bucodental, entre unes altres, i per la mitjana d'assistents de les edicions anteriors està previst que es facen més de 35.000 proves diagnòstiques en aquesta Ruta.

La primera setmana la Ruta de la Salut visitarà Tavernes de la Valldigna, Alboraig, Vinalesa, Rafelguaraf i Benisarnó.
El total de municipis que enguany conformen la Ruta són: Ademus, Agullent, Alborache, Albuixech, Alcàsser, Alcublas, Alfara de la Baronía, Algemesí, Algimia d'Alfara, Almàssera, Almiserà, Almoines, Alzira, Andilla, Barx, Bèlgida,Bellreguard, Beniarjó, Beniatjar, Benicolet, Benirredrà, Benisanó, Benisuera, Bétera, Bicorp, Bolbaite, Camporrobles, Canet d'En Berenguer, Carcaixent, Carlet, Carrícola, Castelló de Rugat, Caudete de las Fuentes, Chella, Cheste, Chulilla, Corbera, Cortes de Pallás, Daimús, Estivella, Faura, Fontanars dels Alforíns, Gátova, Gavarda, Genovés, Jalance, L'Alquería de la Comtessa, L'Eliana, La Font de la Figuera, La Granja de la Costera, La Llosa de Ranes, La Pobla de Farnals, Llaurí, Llutxent, Marines, Meliana, Millares, Mislata, Moixent, Montserrat, Museros, Nàquera, Navarrés, Oliva, Paiporta, Palmera, Pedralba, Picassent, Quatretonda, Rafelguaraf, Ráfol de Salem, Riola, Salem, San Antonio de Benagéber, Sant Joanet, Serra, Simat de la Valldigna, Sot de Chera, Tavernes de la Valldigna, Torrebaja, Torrent, Tuéjar, Turís, Venta del Moro, Vilamarxant, Villanueva de Castellón, Villar del Arzobispo ,Vinalesa Xeraco i Zarra
 
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon