Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla retira els honors al dictador Franco després de 69 anys del seu atorgament


El 14 d'abril aniversari de la II República el Ple de l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha acordat per unanimitat retirar els honors a Francisco Franco Bahamonde, qui des del 12 de desembre 1946 era fill predilecte i alcalde honorari perpetu de la Pobla de Vallbona.

Amb l'aprovació per unanimitat de tots els grups polítics s’inicia l'expedient de revocació d'honors que legalment es farà efectiu en un mes. Esta decisió compleix amb l'article 15 de la Llei de Memòria Històrica de 2007 que estableix que "les Administracions Públiques, en l'exercici de les seues competències, prendran les mesures oportunes per a la retirada d'escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives d'exaltació personal o col·lectiva de la sublevació militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura".

Durant el Ple que va tindre lloc este dijous 14 d'abril, els grups Compromís, PSOE, CUPO i Esquerra Unida van presentar esta moció al·legant que era un dels vestigis més simbòlics de la repressió franquista i es va recordar que la Pobla de Vallbona és el segon municipi del Camp de Túria amb més afussellats després de la Guerra Civil. Per a eixir endavant la proposta calia el suport de tres cinquenes parts de la Corporació. La moció va rebre el suport dels grups que la van presentar així com de Ciudadanos i del Partit Popular.

El Govern municipal treballa des del mes de gener en l'elaboració d'un catàleg de vestigis de la Guerra Civil i la Dictadura, principalment pel que fa a carrers del municipi. Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal