La Diputació destinarà mig milió d'euros perquè els ajuntaments puguen complir el principi d’igualtat La Diputació destinarà mig milió d'euros perquè els ajuntaments puguen complir el principi d’igualtat
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació destinarà mig milió d'euros perquè els ajuntaments puguen complir el principi d’igualtat

L'Àrea d'Igualtat de la Diputació de València, dirigida per Isabel García, destina 600.000 euros a ajudes dirigides als ajuntaments de la província amb el fi d'implantar les mesures necessàries per a fer efectiu el principi d'igualtat entre dones i hòmens.
 
La diputada d'Igualtat, Isabel García, ha explicat que amb aquest programa «volem que la igualtat d'oportunitats entre dones i hòmens deixe de ser una declaració d'intencions i es convertisca en un fet».
 
Mitjançant aquestes subvencions, la corporació provincial vol facilitar als municipis amb una població de menys de 30.000 habitants que complisquen amb la legislació vigent sobre igualtat, la qual els obliga a implementar transversalment el principi d'igualtat entre dones i hòmens, tant en l'àmbit de l'organització i el funcionament intern com duent a terme accions externes dirigides a la població, ja siguen de prevenció, de sensibilització, de promoció o normatives, sempre dins del seu àmbit competencial. Per a açò, els ajuntaments soŀlicitants podran triar entre dos modalitats de subvenció: la primera per a elaborar un pla d'igualtat que detalle les actuacions; la segona, per a la contractació d'un agent d'igualtat que desenvolupe aquestes mesures.
 
La Diputacióde València subvencionarà fins al 40%, amb un màxim de 5.000 euros, del cost d'elaboració d'un pla d'igualtat que contemple almenys mesures per a fomentar, en termes d'igualtat entre dones i hòmens, l'accés a l'ocupació, la classificació professional, la promoció i la formació, les retribucions, l'ordenació del temps de treball per a afavorir la conciliació laboral, personal i familiar, i la prevenció dels assetjaments sexual i per raó de sexe.
 
Així mateix, els ajuntaments que ja compten amb un pla d'igualtat podran soŀlicitar ajudes per a sufragar el 100%, amb un màxim de 1.500 euros, del cost de revisió del pla.
 
La segona modalitat d'ajuda que poden triar els ajuntaments, per a la qual s'estableix una quantitat màxima de 5.000 euros, consisteix en la contractació d'un agent d'igualtat que desenvolupe i implemente les accions concretes del pla. El termini per a presentar les soŀlicituds i tota la informació necessària s'obrirà en les pròximes setmanes i es farà públic a través del portal de la Diputació després de la publicació en el Butlletí Oficial de la Província.
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal