Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació ajudarà Benaguasil a resoldre els problemes amb l'aigua potable


La Diputació de València coŀlaborarà amb Benaguasil per a resoldre el problema del proveïment d'aigua potable, que afecta històricament aquest municipi del Camp de Túria i que el seu alcalde, José Joaquín Segarra, ha exposat obertament al president provincial, Jorge Rodríguez, en la reunió que mantingueren dimarts passat, en la qual també participà el regidor de Ciutadania i Seguretat, Stephane Soriano.

L'alcalde de Benaguasil ha destacat el to «cordial» de la reunió: «hem sigut molt ben rebuts i el president s'ha mostrat en tot moment molt receptiu amb les nostres peticions».

El que necessita aquest municipi d'11.000 habitants és construir de nou la conducció d'aigua al llarg dels 1.000 m que separen els nous dipòsits, un de 1.200 metres cúbics i un altre de 1.500. «La conducció actual està obsoleta, ja que és de fibrociment i pot rebentar-se fàcilment amb la pressió, la qual cosa deixa sense servei als veïns», ha explicat l'alcalde, que té en projecte reconstruir les canonades amb ferro colat perquè l'obra perdure en el temps i s'eviten els problemes de subministrament. «El president ha entès perfectament que es tracta d'una infraestructura bàsica» —ha afegit Segarra.
 
Per la seua banda, Jorge Rodríguez ha obert les portes a estudiar diferents vies per a poder ajudar Benaguasil a resoldre els problemes amb el subministrament d'aigua, entre elles la possible participació d'Egevasa en el projecte.
 
Rodríguez ha avançat a l'alcalde de Benaguasil que rebrà una ajuda inclosa en el Pla de Camins i Vies, amb la qual no comptava el municipi, que incrementarà la seua partida en el Pla Provincial d'Obres i Serveis, i ha demanat als responsables de l'Ajuntament la seua implicació per a tractar de resoldre el problema conjuntament.
 
Un primer plantejament seria contemplar l'obra de reconstrucció de la conducció d'aigua en un termini de dos anys per a poder sumar els diners de les ajudes dels plans de la Diputació i estudiar la possible participació d'Egevasa.
 
Benaguasil ha fet front a la construcció de dos nous dipòsits per a proveir d'aigua potable els seus veïns, i per a posar en servei l'obra ha invertit també en la xarxa d'aigua els 380.000 euros que li han correspost en el Pla d'Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) de la Diputació de València, que activà Jorge Rodríguez poc després de prendre possessió del càrrec.
 
Ara Benaguasil necessita 480.000 euros més per a canviar les canonades de fibrociment soterrades per una xarxa moderna que s'estén al llarg d'un km, no exempt de desnivell.


 
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon