Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Esquerra Unida Camp de Túria denuncia la vulneració dels drets humans dels refugiats en l'acord UE-Turquia

L’actualitat, malauradament, ens du a posicionar-nos davant la barbàrie a la qual estan sotmeses les persones refugiades.
 El Consell Polític Comarcal d’EUPV Camp de Túria, reunit a Riba-roja acorda d’entre altres qüestions de funcionament intern, 'fer una programació en la qual es tracten temes d’interès general i que afecten a tota la comarca, així com, d’altres temes d’actualitat que com a ciutadanes i ciutadans necessitem tenir informació per tal de crear opinió, debatre i marcar-nos línies de treball, que aglutinen la majoria social'.

L’actualitat, malauradament, ha fet que l'organització d'esquerres haguera de prendre posició  davant el greu problema dels refugiats i els acords de la Unió Europea amb Turquia. En tal sentit emès el següent comunicat


  "La barbàrie a la qual estan sotmeses les persones refugiade perquè. la Unió Europea, ha jugat a criminalitzar a estes persones de manera que, la xenofòbia i el racisme estiga present a la societat, i també es reflexa a la nostra comarca. La desinformació i les males decisions polítiques ens duen una i una altra vegada a desconfiar els uns dels altres, sense parar-nos a pensar que juguen amb les nostres vides única i exclusivament per l’interès econòmic. 

Tal i com explica la eurodiputada d’IU Marina Albiol, l’acord signat amb Turquia és un fracàs de la Unió Europea, que ha fet seu el discurs de l’extrema dreta. Primer, tractant de diferenciar entre migrants econòmics i persones que fugen de la guerra, després vinculant a les persones refugiades amb la delinqüència i el terrorisme i per últim diferenciant entre refugiades i refugiats de primera i de segona.

L’acord signat amb Turquia replega que totes les persones estrangeres arribades a Grècia han de ser enviades a Turquia i sols aquelles amb nacionalitat Síria opten a l’asil. Després de fer fracassar el Pla de reubicació, els caps d’estat i govern de la Unió Europea, envien a desenes de milers de persones cap a Turquia, on el respecte pels drets humans és una assignatura pendent.

Des d’IU ens qüestionem la legalitat d’aquest acord perquè va en contra de la Convenció de Ginebra: devolucions en calent i privació de la possibilitat de demanar asil en la Unió Europea i discriminació per nacionalitat.

Per què aquest acord amb Turquia? Perquè Turquia aconsegueix més diners de la UE i aconsegueix també, que s’amaguen altres qüestions com la massacre contra el poble kurd, l’atac a la llibertat d’expressió i la vulneració dels drets humans per part del  govern turc, dirigit pel seu president Erdogan.  I europa acaba amb el que consideren “el problema de les refugiades i refugiats”.

Nosaltres diguem NO a aquest acord, NO a la vulneració dels drets de les persones a viure amb dignitat, NO a la vulneració dels drets humans. Des d’Esquerra Unida denunciem l’actitud de governs i institucions europees i exigim mesures urgents davant la major crisi humanitària a la que s’ha enfrontat Europa i instem al govern d’Espanya a no donar suport a aquest acord en la reunió del Consell Europeu del 17 de març".


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon