Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els PPOS de la Diputació de València seran pràcticament a la carta i donaran resposta a les demandes dels ajuntaments

Altur ha anunciat que "una partida pressupostària que supera els 30 milions d'euros es va a destinar a donar solució a les nombroses peticions que ens han transmès els alcaldes des del principi de la legislatura i que entenem que són prioritaris per als seus pobles".
 
Els ajuntaments valencians van a poder sol·licitar en breu les subvencions corresponents al Pla Provincial d'Obres i Serveis -PPOS- que es portarà al ple del mes d'abril.
 
Abans que se celebre la sessió plenària del pròxim mes, el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, va a reunir-se amb els portaveus de tots els grups polítics amb representació en la Diputació perquè "el programa que s'aprove siga fruit del consens entre totes les forces polítiques", segons ha manifestat el diputat responsable d'aquests plans.
 
Els PPOS d'enguany "van a marcar un abans i un després" conforme ha manifestat el diputat de Cooperació Municipal, ja que des de 1996 no s'han actualitzat les dades ni els criteris d'aquest programa i "cal adequar-ho als nous temps". De fet, ja es va fer públic que els ajuntaments que s'adherisquen al Pacte d'Alcaldies, i contribuïsquen a la protecció del medi ambient, tindran un plus en els PPOS.

L'autonomia local en els plans de la Diputació

Una altra de les novetats, a part de la valoració de el "Pacte d'alcaldies", és l'autonomia local que es va a potenciar perquè els ajuntaments siguen els que decidisquen quins són les obres o actuacions que han de dur a terme amb prioritat.

A través dels PPOS els ajuntaments realitzen tot tipus d'obres amb les ajudes del programa provincial, com és la remodelació i millora d'edificis públics, obres de pavimentació i reparació de vials, construcció de noves instal·lacions, obres de depuració i canalització d'aigües, senyalització local, subministrament d'equipament per a jardins, actuacions en els cementeris, embellecimiento de vies públiques, etc.
 
El Pla Provincial d'Obres i Serveis pretén distribuir les aportacions tècniques, econòmiques i assistencials de la Diputació als municipis de menor capacitat econòmica que es troben en nivells més baixos quant a infraestructures i equipaments.
 
Es tracta per tant de garantir els principis de solidaritat i equilibri intermunicipales, en el marc de la política econòmica i social, i en particular la construcció de les infraestructures i l'adquisició de béns que permeten una prestació integral i adequada dels serveis de competència municipal.
 
 
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon