Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El veïns de la Pobla ja tenen el primer Reglament de Participació Ciutadana

Per al regidor de Participació Ciutadana, Javier Descalzo, “es tracta d’un document viu que podrà ser modificat segons les necessitats que vagen sorgint a partir del funcionament dels diversos consells que s’hagen creat”.

La Pobla de Vallbona ja te un reglament de participació ciutadana que obri l’accés als ciutadans a participar en les decissions importants del municipi. El Ple municipal del passat 10 de març ha aprovat el reglament de Participació Ciutadana, el primer d’estes característiques que es fa a la Pobla. Durant el mes de febrer els veïns i les associacions han fet les seues aportacions a l’esborrany que es va fer públic.

Este nou reglament recull els diferents òrgans, processos i mecanismes de participació així com fomenta la participació democràtica i la transparència en els assumptes públics locals.

Entre les primeres mesures que es posaran en marxa està la creació del Registre Municipal d’Associacions Veïnals i el reconeixement de plataformes i col•lectius ciutadans no inscrits com a associacions amb la creació d’un cens d’entitats ciutadanes.

Una altra de les prioritats és la creació del consell de participació ciutadana i set consells sectorials (Esports, Cultura, Festes, Joventut, Dona i Igualtat, Medi Ambient i Planificació i Model Territorial) . Tots ells hauran d’articular els seus reglaments interns en un termini màxim de sis mesos. En este reglament es contempla també la gestió cívica d’equipaments  i servicis públics

La web municipal tindrà una finestra de Govern Obert per a fomentar una comunicació més directa entre els ciutadans i l’Administració amb la inserció de dades obertes i la rendició de comptes públics.

Per al regidor de Participació Ciutadana, Javier Descalzo, “es tracta d’un document viu que podrà ser modificat segons les necessitats que vagen sorgint a partir del funcionament dels diversos consells que s’hagen creat”.

El reglament va ser aprovat amb els vots a favor dels grups Compromís, PSPV-PSOE, CUPO, EU, Ciudadanos i amb l’abstenció del Grup Popular. Ara s’obri un procés d’al•legacions durant un mes en què es poden dur a terme modificacions en el text.

En els pròxims sis mesos es treballarà juntament amb la Universitat Politècnica de València en un diagnòstic participatiu per a dinamitzar l’ordenança i detectar noves necessitats.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal