Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Des d'avui, a Bétera, Cristina Alemany deixarà de compartir l'alcaldia amb el dictador Franco

Bétera aprova en el Ple d'avui retirar la distinció de "alcalde honorari perpetu" i "fill adoptiu" a Francisco Franco, fins avuí, tots els alcaldes de Bétera, inclosa l'actual alcaldessa Cristina Alemany (Compromís) havien de compartir la vara de comandament amb l'honorífic títol atorgat al dictador en la posguerra (1946).

La proposta s'ha fet des del grup que encapçala l'alcaldessa, però l'anunci de la seua aprovació per unanimitat 'per a donar compliment a la Llei de la Memòria Històrica', augura que tots volen apuntar-se, malgrat d'haver governat el PP durant uns quants anys sense que li molestara el títol d'alcalde honorífic.

La contradicció històrica

Són fets que es creuen amb la decisió, presa fa anys per els qui guardaven l'estàtua que es va eliminar de la Plaça de l'Ajuntament de València, de portar-la de Capitania a les Casernes de Bétera, en els quals es manté. .L'estàtua va eixir de Capitania fins a un bagul metàl·lic de les casernes de Bétera, precisament per a complir també la Llei de la Memòria Històrica.

l'estàtua que vinguè de València a les casernes de Bétera- EvaMañez VciaPlaza


El Consistori ha recordat en un comunicat que l'acord s'adoptarà en compliment de la Llei de Memòria Històrica. El seu article 15 estableix que les Administracions "prendran les mesures oportunes, en l'exercici de les seues competències, per a la retirada d'escuts, insígnies, plaques i altres objectes o esments commemoratius d'exaltació, personal o col·lectiva, de la revolta militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura".

La regidora de Patrimoni i tinent d'alcalde, Donaria Terrádez, ha considerat que els honors a Franco resulten "anacrònics i van contra l'Estat de dret. A més, seria impensable que açò poguera succeir en l'actualitat en altres països europeus que també han patit una dictadura, com Alemanya".

El grup impulsor de la moció, ha assenyalat que existeixen també recomanacions internacionals que demanen suprimir les distincions a la dictadura franquista. Entre elles, l'edil Terradez ha citat la recomanació aprovada en 2006 pel Consell d'Europa


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon