Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja: La plantilla municipal haurà de retornar les quantitats declarades il·legals pel Tribunal Suprem, aprovades en el seu moment pel PP

L’aplicació de la sentència suposarà reduccions en les nòmines dels treballadors de Riba-roja afectats de 50 a400 euros, en funció de la categoria laboral de cada u, amb un import global de 18.000 euros mensuals, fins a un total de 216.000 euros a l’any durant els pròxims exercicis en aplicació de la fallada judicial del Suprem.
L’Ajuntament de Riba-roja de Túria aplicarà a partir de la pròxima nòmina del mes de febrer un descompte de fins a 400 euros al mes als 185 treballadors municipals afectats per la sentència del Tribunal Suprem que anul·la l’increment salarial que l’anterior equip de govern va aprovar al juny de 2010 per damunt del límit fixat pel Ministeri d’Hisenda.

L’equip de govern va convocar ahir dimecres als afectats una assemblea informativa en què se’ls va explicar les causes de la reducció de les seues nòmines així com la duració i les mesures que adoptarà en les pròximes setmanes el consistori per a evitar que el poder adquisitiu dels empleats es veja afectat per l’esmentada sentència.

La fallada del Suprem ratificava la que prèviament va emetre el Tribunal Superior de Justícia valencià que admetia el recurs de l’Advocat de l’Estat, a instàncies de la Delegació del Govern, al considerar que l’augment del 3'2% sobrepassava àmpliament el límit del 0'3% fixat pel Ministeri d’Hisenda, és a dir, el consistori va augmentar el poder adquisitiu en fins a un 2'9% en total.

Entre les mesures que ha adoptat l’actual equip de govern destaca la supressió d’algunes places que l’anterior executiu local va convocar i que queden per tant amortitzades amb l’execució de la sentència. Estes places són la d’Intendent principal i 2 places de tècnic en educació. Paral·lelament es van amortitzar 5 places que ara hauran de ser creades i consignades pressupostàriament en 2016 i se'n van reclassificar altres tres.

Els fets que van motivar la sentència del Tribunal Suprem arranquen al juny de 2010 quan l’anterior equip de govern, governat pel Partit Popular, va aprovar una pujada salarial del 3'2% per al personal funcionari i laboral a pesar que incomplia el mandat del Ministeri d’Hisenda i que entrava en vigor a partir del següent exercici 2011, a les portes de les eleccions municipals de maig d’eixe mateix any.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga va informar els treballadors de la ‘responsabilitat penal per la no-aplicació de la sentència’ que podia derivar-se en la seua persona i va assegurar ‘resoldré la situació quan tinga capacitat legal de fer-ho’ perquè va manifestar ‘no es tracta d’un tema de liquiditat sinó d’una qüestió de legalitat
No obstant això, primer el Tribunal Superior de Justícia de València i, a continuació, el Tribunal Suprem en última instància van ratificar la il·legalitat que la mesura del govern del Partit Popular va aplicar als 185 dels 370 treballadors que formen part de l’ajuntament.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga va informar els treballadors de la ‘responsabilitat penal per la no-aplicació de la sentència’ que podia derivar-se en la seua persona i va assegurar ‘resoldré la situació quan tinga capacitat legal de fer-ho’ perquè va manifestar ‘no es tracta d’un tema de liquiditat sinó d’una qüestió de legalitat’

La fallada del Suprem es va notificar a finals de novembre d’eixe mateix any. No obstant això, la sentència no es va comunicar al ple de l’ajuntament en els mesos posteriors i no va ser fins a l’entrada de l’actual govern quan se li va donar la publicitat a què està obligat el govern local davant de decisions judicials d’este caire.

L’aplicació de la sentència suposarà reduccions en les nòmines dels treballadors de Riba-roja afectats de més de 50 a 400 euros, en funció de la categoria laboral de cada u, amb un import global de 18.000 euros mensuals, fins a un total de 216.000 euros a l’any durant els pròxims exercicis en aplicació de la fallada judicial del Suprem.
 
moment de la reunió
 
 
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon