Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla obri a les propostes veïnals l'esborrany de Reglament de Participació Ciutadana

Segons el regidor Javier Descalzo, es tracta de preparar enguany el camí per a aconseguir que les Associacions i els Col·lectius del municipi s'organitzen per a participar en decisions municipal.

La regidoria de Participació Ciutadana i Transparència ha preparat un esborrany del futur reglament de Participació Ciutadana que servirà per a fomentar la col•laboració democràtica de les diferents entitats del municipi així com dels veïns i veïnes. Es tracta d’una iniciativa que es du a terme per primera vegada en el municipi i que pretén que la ciutadania tinga veu i vot a priori, és a dir, que puga participar en les decisions abans que s’hagen pres.

L’esborrany està a la disposició de tothom a través de la pàgina web municipal i en les xarxes socials perquè tot el que vullga puga llegir-ho i fer-hi les seues aportacions. Des de l’Ajuntament s’ha habilitat el correu electrònic participacio@lapobladevallbona.es per tal que els que vulguen enriquir este document envien les seues propostes i suggeriments.

Per al regidor de Participació Ciutadana, Javier Descalzo, este nou reglament és una ferramenta molt important perquè “tenim la voluntat de compartir la presa de decisions amb la ciutadania per a avançar en la democràcia participativa. Ara volem rebre les propostes que vullguen fer els veïns i les tindrem molt en compte per a enriquir este reglament”.

Fins al pròxim 16 de febrer, les ciutadanes i els ciutadans poden enviar suggeriments via correu electrònic. Després de la redacció definitiva i de l’aprovació dels tècnics  jurídics, el Reglament haurà de ser aprovat pel Ple municipal, probablement, en el mes de març.

En haver-se aprovat, es crearà el Consell de Cultura, el Consell de Festes i el Consell d’Esports ja que són àrees en les quals hi ha més teixit associatiu. A causa de les característiques territorials de la Pobla de Vallbona també es vol articular a tots els veïns i totes les veïnes que viuen en els diferents nuclis de població perquè puguen participar en les decisions municipals.

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon