Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla obri a les propostes veïnals l'esborrany de Reglament de Participació Ciutadana

Segons el regidor Javier Descalzo, es tracta de preparar enguany el camí per a aconseguir que les Associacions i els Col·lectius del municipi s'organitzen per a participar en decisions municipal.

La regidoria de Participació Ciutadana i Transparència ha preparat un esborrany del futur reglament de Participació Ciutadana que servirà per a fomentar la col•laboració democràtica de les diferents entitats del municipi així com dels veïns i veïnes. Es tracta d’una iniciativa que es du a terme per primera vegada en el municipi i que pretén que la ciutadania tinga veu i vot a priori, és a dir, que puga participar en les decisions abans que s’hagen pres.

L’esborrany està a la disposició de tothom a través de la pàgina web municipal i en les xarxes socials perquè tot el que vullga puga llegir-ho i fer-hi les seues aportacions. Des de l’Ajuntament s’ha habilitat el correu electrònic participacio@lapobladevallbona.es per tal que els que vulguen enriquir este document envien les seues propostes i suggeriments.

Per al regidor de Participació Ciutadana, Javier Descalzo, este nou reglament és una ferramenta molt important perquè “tenim la voluntat de compartir la presa de decisions amb la ciutadania per a avançar en la democràcia participativa. Ara volem rebre les propostes que vullguen fer els veïns i les tindrem molt en compte per a enriquir este reglament”.

Fins al pròxim 16 de febrer, les ciutadanes i els ciutadans poden enviar suggeriments via correu electrònic. Després de la redacció definitiva i de l’aprovació dels tècnics  jurídics, el Reglament haurà de ser aprovat pel Ple municipal, probablement, en el mes de març.

En haver-se aprovat, es crearà el Consell de Cultura, el Consell de Festes i el Consell d’Esports ja que són àrees en les quals hi ha més teixit associatiu. A causa de les característiques territorials de la Pobla de Vallbona també es vol articular a tots els veïns i totes les veïnes que viuen en els diferents nuclis de població perquè puguen participar en les decisions municipals.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon