Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera instal.la un punt SIGFITO a l’Ecoparc


Des del dilluns 25 de gener l'Ecoparc de Bétera compta amb un punt SIGFITO en les seues instal·lacions. El punt Sigfito és un punt de recollida autoritzat de residus d'envasos i d'envasos de productes fitosanitaris i d'altres productes d'ús professional agrícola.
En octubre de 2015 des de la Regidoria de Medi Ambient, s'iniciaren els tràmits per sol·licitar este punt. Tot i que el nou Ecoparc tenia instal·lacions per a la ubicació d'este punt de recollida, quan s'inaugurà el punt no se situà.
Neus Sánchez afirma que "des que el punt Sigfito no ha estat en funcionament, ha augmentat el nombre d'abocadors incontrolats d'envasos fitosanitaris, amb el conseqüent risc ambiental que suposa. Cal facilitar als llauradors estos punts de recollida per evitar problemes mediambientals."
Els comerços encarregats de la venda d'estos productes estan obligats a tenir estos punts de recollida, però el servei horari que poden oferir els comerços no és mai igual al servei que pot oferir l'Ecoparc en quant a horaris, que obri també els diumenges.
Respecte a les normes d'utilització del punt Sigfito, cal recordar que:
a) Sols es recullen aquells amb el logo Sigfito.
b) Els envasos han de rentar-se 3 vegades i llançar-los sense tapó.
c) Cal separar els envasos fitosanitaris dels no.
d) Per dipositar els envasos cal la supervisió del controlador de l'Ecoparc, per tant, 'Ajuntament demana una miqueta de paciència.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon