Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Wert abandona el Ministeri "donant el cop de gràcia" a les universitats públiques


La Federació d'Ensenyament de CCOO lamenta que el Govern del PP "hagi actuat, una vegada més, de forma unilateral i d'esquena als agents socials, aprovant uns reials decrets especialment nocius per al sistema universitari públic espanyol". 
El sindicat es refereix a la reforma de la Llei Orgànica d'Universitats via reial decret llei ; després el Reial-Decret del 3 + 2 , que, en ampliar la durada dels màsters, molt més cars, unit a les restriccions de les beques i ajudes, continuarà expulsant a l'alumnat amb menor poder adquisitiu de la universitat pública ; i, ara, José Ignacio Wert, en la qual pot ser la seva última decisió al capdavant del Ministeri d'Educació, ha presentat al Consell de Ministres els Reials-Decrets de creació de centres i universitats i acreditació del professorat funcionari .
CCOO denuncia que l'aprovació d'aquests textos legals suposa un "cop mortal" per al sistema universitari públic, que ha perdut més de 1.500 milions de finançament en els últims quatre anys, i que, a partir de la seva entrada en vigor amb la seva publicació en BOE, haurà de fer front a "dues mesures que poden suposar la seva fractura definitiva".
L'últim text conegut per CCOO, que es remunta a l'octubre de 2014, estableix els nous requisits per a la creació, reconeixement, autorització i acreditació d'universitats i centres obrint les portes a la proliferació d'universitats privades en detriment de les públiques, ja que les exigències per això seran molt més laxes i el seu control pràcticament inexistent.
D'altra banda, el Reial Decret que modifica l'acreditació del personal docent i investigador (PDI) funcionari d'establir un sistema menys objectiu, transparent i imparcial que l'actual i amb un elevat grau de discrecionalitat que es traduirà en inseguretat jurídica; continuarà menysvalorant l'activitat docent davant de la investigació i dificultarà l'accés i promoció dels docents en les universitats públiques.La Federació d'Ensenyament de CCOO exigeix ​​a les autoritats educatives que estableixi un període transitori que esmorteeixi els perjudicis immediats que suposa el canvi d'un model a un altre.
En definitiva, es restringeix l'acreditació del professorat dels campus públics i es fomenta el negoci dels privats , assenyala el sindicat.
La Federació d'Ensenyament de CCOO denuncia que, "en la seva persecució implacable a la universitat pública, el Govern del PP ha passat com un corró per sobre dels drets dels representants legals dels treballadors i les treballadores de la universitat". En aquest sentit, els sindicats universitaris van retreure recentment al Ministeri l'incompliment del seu compromís de convocar una Mesa Sectorial d'Universitats per avançar en la solució dels problemes de la universitat. Aquest compromís es remuntava al passat 27 octubre 2014.
"Davant l'enrocament del Govern", CCOO, juntament amb la resta dels sindicats de la universitat, van convocar el passat 24 de març una vaga contra els dos reials decrets ara aprovats i el del 3 + 2 que havia entrat en vigor amb anterioritat . La proposta va posar de manifest el rebuig dels treballadors i les treballadores de la universitat i de l'alumnat a la política universitària recolzada pel president Mariano Rajoy.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal