Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'OCU demana contra les infeccions hospitalàries 'Transparència hospitalària'

Davant les xifres d'infeccions que es transmeten dins dels Hospitals als usuaris i malalts que assisteixen a curar-se, l'OCU llança una campanya
A l'hospital vas a curar-te, però pogués succeir que hi enfermaras. La culpable? una infecció nosocomial o hospitalària, cosa que es pot evitar amb prevenció, control i adequada formació per a professionals i pacients. Molts hospitals ja van en aquesta línia: ha de generalitzar-se. Segons dades de la Fundació Tecnologia i Salut , es calcula que les infeccions nosocomials són les culpables de 40.000 infeccions, 30.000 reingressos hospitalaris, 8.000 repeticions quirúrgiques i més de 2.300 morts amb un cost total de 575 milions d'euros Conèixer l'estat de les infeccions adquirides als hospitals és imprescindible per poder garantir el dret dels pacients a la protecció davant les malalties. La Societat Espanyola de Medicina Preventiva, Salut Pública i Higiene (SEMPSPH) promou el EPINE , Estudi de Prevalença de les Infeccions Nosocomials a Espanya , un informe que analitza la prevalença de les infeccions nosocomials als hospitals espanyols des de fa 25 anys. Gràcies a les dades d'aquest estudi es poden prendre mesures de prevenció i control de les infeccions i de formació dels professionals i pacients per reduir la càrrega de malaltia que produeixen les infeccions nosocomials. Al EPINE poden participar, voluntàriament, hospitals públics i privats. Al llarg d'aquests anys s'han estudiat més d'un milió de casos de pacients .

Cada vegada hi ha menys infeccions

Segons les dades del 2014, hi han participat 269 hospitals. Gairebé 6 pacients de cada 100 (5,6%) contrauran a l'hospital una infecció que abans no tenien. Les dades mostren un descens regular de les infeccions nosocomials a Espanya ja que en l'any 2000 el percentatge d'infecció va ser de 6,9% i el 1990 de 8,5%. Una dada encoratjadora, ja que les infeccions adquirides a l'hospital són causa de majors índexs d'hospitalització sobrevinguda i d'una major mortalitat. 

Cures Intensives, un punt negre

Segons l'últim informe EPINE: 
  • El percentatge més gran de pacients amb infecció adquirida en el propi hospital es dóna en les cures intensives (21,59%), seguit de rehabilitació (11,59%), altres especialitats (7,89%), especialitats quirúrgiques (6,47 %) i pediatria són el 6,45%. 
  • Els hospitals més grans de 500 llits tenen major prevalença d'infecció nosocomial que els de 201 a 500 llits.
  • Es detecta un augment progressiu dels ingressos a l'hospital de pacients que ja vénen amb alguna infecció adquiridaanteriorment: representen gairebé un terç de les infeccions nosocomials. Una de les explicacions possibles és que els pacients passen menys temps en els centres hospitalaris, el que fa que la infecció nosocomial es manifesti en el seu domicili, o després d'una estada en altres hospitals o en reingressar en hospitals públics.

Informació i indicadors comuns per millorar

Recolzats en el protocol EPINE, 25 països de la Unió Europea participen en un estudi sobre la prevalença de les infeccions a l'àrea sanitària, amb variables i indicadors consensuats i comuns i una gestió similar de les dades. 
És possible, per tant, establir un protocol comú de treball i oferir dades rigoroses que mesurin l'estat de les infeccions nosocomials i els resultats de les mesures de vigilància i control que es duen a terme. La informació que es recull és molt útil per als centres participants. No obstant això:
  • no tots els hospitals espanyols participen en el EPINE,
  • no es coneix públicament l'acompliment de cada hospital llevat que el mateix hospital ofereixi les dades. 

Demanem transparència  

Com més hospitals mesurin els seus resultats, més s'avançarà en la prevenció de les infeccions hospitalàries i en millorar les condicions generals dels centres .
Fer públic l'exercici de cada hospital estimularà a adoptar mesures de prevenció, de seguretat del pacient i organitzatives. Per això en OCU hem emprès una campanya per sol·licitar al ministeri de Sanitat ia les conselleries autonòmiques que ofereixin dades sobre l'acompliment dels hospitals. En benefici de tots, t'animem a donar suport i difondre la iniciativa d'OCU. Mobilitza't a favor de la  transparència hospitalaria


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal