Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria: Carme Veses 'El nostre compromís amb els ciutadans i ciutadanes és que la dreta no governe,'

La càndidata d'Esquerra Unida Els Verds Acord Ciutadà, Carmen Veses, s'ha manifestat contundent en una entrevista concedida a un dels digitals de la comarca i que ens permetem reproduir per la seua transcendència.

Carmen Veses encapçala una llista en què tres dones ocupen els tres primers llocs, sens dubte una aposta important i que a més porta en el seu projecte moltes de les reivindicacions de moviments socials i cívics, és el tribut per la seua pertinença a múltiples moviments socials locals i comarcals. Es tracta  de la propia Carmen Veses, de Maria Teresa Balaguer y de Tamir Arastey.

Carmen Veses és a més Coordinadora Comarcal d'Esquerra Unida

Carmen Veses

L'entrevista ha sigut realitzada pel diari descubrelliria i el seu contingut és el següent:"
 
Demà és el dia de reflexió i avui els votants semblen més indecissos que mai, almenys això diuen les enquestes. Imaginem-nos que tens al davant tota eixa massa de votants anònims que encara no tenen clar quina papereta triar, què els diries tu? És a dir, com els convenceries de que votàren  la teua candidatura i no d'altra?

  La gent indecissa necessàriament no votarà Esquerra Unida, el nostre programa és un programa d'esquerres i la gent, almenys en una ampla majoria, no es sent afectada per la política liberal de retalls en educació i sanitat, ni per la supressió de drets, la famosa llei mordaça, sinó que està més preocupada per certs temes mundans com el fútbol o els bous. 

 Aleshores estàs dient-me que només us vota la gent d'esquerres? I si és així que us diferència d´altres partits d'esquerres que es presenten a Llíria com Compromís o Llíria Puede, o el mateix PSOE?

  Nosaltres, el col·lectiu d'Esquerra Unida de Llíria, som coherents, la nostra política no és cap utopia. Nosaltres som humanistes, els drets de les persones estan per damunt de tot. 

 Però això també ho diuen els altres...

  Sí, ho diuen, però com diu el refranyer "de prometre a complir-hi hi ha molt a dir". Nosaltres no ens fem endarrere d'allò que diu el nostre programa electoral i de fet on hem governat així ha estat.
  M'estàs parlant d'Estremadura o d'Andalusia?

  A Estremadura no hem governat  i ha estat una aliança molt dolenta, però una aliança votada pels propis militants d'Estremadura.  Però per damunt de totes les ficadures de pota estem tots i totes aquells que pensem i que ens creiem realment el que diem i estem al nostre lloc. A Andalusia amb la llei de l'habitatge ho hem demostrat, hem volgut plantar-li cara als bancs i als desnonaments des de les institucions, però clar sembla que la premsa, o almenys certa part de la premsa només parla de les coses dolentes.

  Et queixes de la vostra prèsencia en els mitjans?

   Crec que ens tenen por. Si nosaltres, si Esquerra Unida governara i posara en pràctica el nostre programa aconseguiriem una societat més justa i igualitària i això és el que no volen,  volen que seguim estant sotmesos a la volutat de l'amo i a l'obediència del serf. 

   Has esmentat els pactes a Andalusia però i a Llíria?  Pactarieu en un possible tripartit o quatripartit? 

     No.

 Ui? Però això permetria que el PP o C's governaren....

     No. El nostre compromís amb els ciutadans i ciutadanes és que la dreta no governe, d'altra cosa molt diferent és formar part d'un equip en el que no creiem.
 No creiem en polítiques continuïstes que no volen trencar de veritat amb la càrrega ideològica imposada des de la Transició i que combrega amb uns ideals socials i econòmics que no són els nostres. Mira, nosaltes ens definim com a socialistes, tenim un programa socialista, volem tirar-lo endavant i no ens amaguem de dir el que som.

És cert, heu estat els únics que us heu manifestat en contra dels bous als carrer, tot i demanant la seua supressió de les festes locals al plenari, i això no em negaràs us ha portat alguna antipatia...

  Ja t'he dit que  a nosaltres no ens esglaia dir el que pensem i per respecte a totes aquelles persones que fan de les tradicions la seua senyal d'identitat haviem de dir-ho i posicionar-nos, però per damunt de tot estem en contra de qualsevol tipus de maltractament animal. 

Dis-me tres coses que faria Esquerra Unida de Lliria si el dilluns de matí comptara amb la majoria a l'Ajuntament de Llíria?
Reunir-me amb totes les forces polítiques...
.
Amb el PP també?
    Sí, per suposat. Per dir-los quines seran les directrius a seguir en la política municipal i buscar el suport de tots en allò que és de sentit comú que es beneficiòs per al nostre poble. Per exemple, remunicipalitzar els serveis públics de l'aigua i de la recaptació de taxes, de la neteja de serveis públics, de la neteja viària....Reunir-me amb les treballadores i treballadors de l'Ajuntament per dir-los que són imprescindibles per tal de que els serveis públics funcionen a la perfecció, que a Esquerra Unida no li deuen res però sí a Llíria, que és l´únic motiu pel qual han d'ocupar el seu lloc de treball. I per últim, me n'has dit tres, no? Demanar una auditoria de totes les despeses de l'Ajuntament i el resultat de tota esta auditoria fer-lo públic.
 Carme, per anar acabant tu has estat una persona vinculada al teatre de Llíria durant molts anys, tenen alguna afinitat el teatre i la política?
    El treball a l'Ajuntament no hi té res a vore, al teatre li tinc molt de respecte i molta estima per a comparar-lo amb allò de que he estat testimoni al plens, que té més de saïnet i de farsa que de bon teatre.
   

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal