Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'euríbor tancarà el mes de maig al 0,16% i abaratirà les hipoteques en 280 euros anuals

L'euríbor, l'índex al qual estan referenciades la majoria de les hipoteques a Espanya, tancarà previsiblement el mes de maig instal·lat en el 0,16% i abaratirà les hipoteques a les que li toqui revisió en 280 euros anuals.
A falta d'un dia per al tancament de mes, l'índex ha registrat aquest dijous una taxa diària del 0,159%, després d'iniciar maig al 0,17%. De tancar-se el mes de maig així, l'euríbor se situaria en el 0,166%, fet que suposa 0,426 punts menys respecte al valor original fa un any.
A la vista d'aquestes xifres, l'analista de XTB Jaume Díez ha explicat a Europa Press que sembla que el mercat interbancari "està blindat" davant de qualsevol esdeveniment, "ja sigui d'aspecte conjuntural o estructural", de manera que ni tan sols l'afecta el "elevat risc d'impagament" per part de Grècia.
L'expert ha indicat que el tipus mitjà del mes de maig, situat a 0,166%, s'allunya més dels tipus inicials de 2015, al 0,298%, i més encara dels marcats en el mateix mes del 2014, al 0,592% ".Aquestes dades llancen una caiguda del 70% enfront del valor marcat l'any passat.
TO BAIXISTA
"La verticalitat de la caiguda s'ha reduït, però la tendència es manté estable, de manera que podríem veure un segon semestre d'any que mantingui el to baixista però amb algun episodi de lateralitat", ha indicat Díez.
Les mesures monetàries del BCE són l'eix principal d'aquestes caigudes, que són apuntalades pel sanejament del sistema bancari i la tornada de la confiança a aquest. A aquesta tendència també ha contribuït la millora de les perspectives econòmiques i "la purga" realitzada en els crèdits dubtosos durant els últims anys, que ofereixen un panorama positiu per a les entitats que fan servir l'excés de liquiditat per prestar-se a tipus cada vegada més baixos.
Díez ha insistit que els efectes en l'economia real han estat clars durant els últims dotze mesos, especialment en les rebaixes de les quotes hipotecàries i en els préstecs a empreses.
"L'expectativa de tots els inversors serà esperar a veure l'euríbor a 12 mesos en terreny negatiu. Ja ho hem vist a terminis inferiors i només el temps dirà si el sector bancari cedirà davant la pressió monetària i del mercat ", ha destacat.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal