L'Associació de Víctimes del Metro 3 de juliol (AVM3J), es trona a concentrar hui diumenge a les 19 hores a la plaça de la Mare de Déu de València, amb l'objecte de continuar denunciant que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) disposava de les mesures tècniques que podrien haver evitat l'accident de l'any 2006 i no les va instal·lar en la línia 1.
La concentració de hui, accentuarà una vegada més com els membres del Consell han canviat de cares, però cap d'ells ha mostrat interés en escoltar les víctimes.
Des del 3 de maig de 2006, el govern valencià començà una estratègia perquè prevalguera que aquesta tragèdia pareguera un accident imprevisible i inevitable, sense investigar la manca de prevenció del risc ferroviari per part de Metrovalencia.
Durant aquests vora nou anys, han sortit a la llum moltes irregularitats d'investigació i aquesta és l'hora que la causa ha obert una escletxa clara davant els tribunals europeus, els qui han reconegut la necessitat de tornar a tenir en compte el que denuncia l'AVM3J.
Una vegada més i com cada dia 3 de cada mes des de fa més de huit anys, la plaza de la Mare de Déu de València, tornarà a mostrar la indignació ciutadana davant la insensibilitat del govern que presideix Alberto Fabra, al que se li acumulen els problemes interns i externs.
En la Fira del Llibre
A migdia, la Fira del Llibre de València obre un espai a la lliure expressió d'aquesta associació, que ha estat capaç de mantenir la flama de la dignitat sempre encesa.
D'aquesta manera, la presidenta de l'associació Beatriu Garrote i la periodista Laura Ballester, informaran la ciutadania sobre el moment en què s'hi troba aquesta causa i les possibilitats de desenvolupament que té després del seu pas per la comissió de drets humans del Parlament Europeu.