Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les denúncies d'EUPV i les proves, obliguen al PP a suspendre de militància a Rus que deixa de ser president del PP valencià


El Partit Popular ha suspès de militància al president provincial del partit i de la Diputació de València, Alfonso Rus. Ha sigut el president de la Generalitat i del PP de la Comunitat Valenciana, Alberto Fabra, qui ha sol·licitat al Comitè Nacional de Drets i Garanties del Partit Popular que Rus siga suspès de militància. Aquesta decisió implica retirar-li també la presidència del PP a València. El partit pren aquesta decisió hores després que Rus, de qui es van fer públiques unes converses en la qual s'escolta suposadament explicant diners del cobrament d'una comissió, decidira atrinxerar-se en els seus càrrecs de president de la Diputació i alcalde de Xàtiva, al·legant que no ha comès irregularitat alguna,.




Al migdia d'aquest dissabte, Rus assegurava que si algú pensava que havia comès un delicte "ho haurà de demostrar", després de la publicació d'aquests enregistraments, que obren en el sumari de la recerca judicial del cas Imelsa. El president de la Diputació de València va ser gravat explicant bitllets del suposat cobrament d'una mossegada. “Correcte, ací hi ha un milió. Ací hi ha un milió més. Hi ha 24.000 ací... 3.000, 4.000, 5.000, 6.000... 12.000 euros, dos milions de pessetes”. Aquesta conversa entre Rus i del PP provincial, i Marcos Benavent, exgerent de l'empresa pública Imelsa, dependent de la Diputació, procedeix del sumari d'un cas de corrupció que ha obert una greu crisi entre els populars valencians.

Els enregistraments van ser acumulats durant llarg temps per Benavent, home de confiança de Rus, com va avançar varios diaris, i van ser lliurades a la fiscalia al juliol de 2014 per la diputada provincial d'Esquerra Unida Rosa Pérez. El ministeri públic va iniciar llavors una recerca que ha desenvolupat sobre el terreny la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil i que es va estendre durant mesos. La fiscalia va denunciar els fets al jutjat fa unes setmanes, i la recerca judicial es troba baix secret de sumari.

La suspensió de militància obri un escenari endiablat en el PP valencià a tres de les eleccions autonòmiques i locals. Rus no ha respost amb la seua dimissió a les pressions del partit, que pretenien apartar-li del focus mediàtic quan el propi president del Govern i líder del PP nacional, Mariano Rajoy, té previst iniciar dimarts que ve un periple electoral a València.

La diputada provincial d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha acusat al Partit Popular d’haver instal·lat, “segons sembla, un sistema cleptocràtic al si de la Diputació de València” i col·locar per tant aquesta institució “sota l’ombra de la sospita”. “La situació del president de la Diputació és absolutament insostenible”, ha assegurat Pérez Garijo qui va presentar la denúncia el passat 30 de juliol. La diputada provincial de la formació d’esquerres espera que “la investigació judicial arribe fins al fons de l’assumpte” i que “si han furtat que vagen a la presó”.



La diputada provincial d'EUPV (autora de les denuncies) había demanat la dimissió

La diputada provincial d’EUPV ha demanat la dimissió immediata del president de la Diputació de València, Alfonso Rus, i ha recordat que probablement el dimarts ens donen accés a la documentació que esperem des de fa quasi un any i que fins ara se’ns havia negat”.

A més a més, Pérez Garijo ha assegurat que el Partit Popular sembla que “està podrit de corrupció” i ha advertit que “els costarà car de cara a les eleccions autonòmiques”.


Rosa Pérez Garijo

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal