Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

EU denuncia que els bancs deuen més de 3 milions d'euros a l'Ajuntament de València

La formació ha anunciat que porta al programa  sancions tributàries a les entitats que no paguen l'IBI procedent d'habitatges de desnonaments 

 Esquerra Unida (EU) de València ha anunciat que multarà amb un sanció tributària a tots els bancs que no paguen l' IBI procedent d'habitatges de desnonaments, després de conèixer que les entitats mantenen un deute amb l'Ajuntament de més de 3 milions d'euros .
El candidat d'EU a l'Ajuntament de València, Amadeu Sanchis, juntament amb la també candidata municipal, Rosa Albert, han denunciat davant el Banc de València l'elevat deute que les entitats financeres tenen amb l'Ajuntament de la ciutat, ha informat la formació de esquerres en un comunicat.
La formació ha pogut saber que el dèficit que els bancs mantenen amb el consistori municipal en concepte d'IBI relativa a immobles propietat d'entitats bancàries a 25 de març d'aquest any puja a 2.762.686 euros. En total, el deute tributari que mantenen les entitats financeres amb l'Ajuntament de València en concepte d'impostos i taxes municipals ascendia a un total de 3.194.261 euros.Sanchis ha assenyalat que al novembre de 2013 aquesta dèficit era de 259.824 euros i set mesos després, al juny de 2014, la xifra va baixar en 62.864 euros.
Tot i això ha apuntat que és "alarmant que en menys d'un any la quantitat deguda al consistori per part dels bancs en concepte d'IBI s'hagi incrementat deu vegades la quantitat de fa gairebé dos anys".
Per al cap de la llista municipal és "immoral i reprovable en un estat de dret" que "se li apliqui a un ciutadà la mateixa sanció que a una entitat financera que, a més, ha obtingut algunes d'aquests habitatges com a conseqüència d'un desnonament" .
Respecte a l'Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE), les entitats financeres deuen un total de 231.019 euros, mentre que el dèficit de la taxa per caixers automàtics s'eleva a 114.404 euros.
El candidat local ha recordat que fins l'any 2013 els caixers automàtics que ocupaven domini públic no estaven sotmesos al pagament de cap taxa, el que suposa que "si s'aplica l'ordenança molts d'aquests serveis haurien de ser clausurats en incomplir una normativa municipal".
En una proporció menor es troba l'Impost sobre l'Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana o Plusvàlua, la quantitat que els bancs deuen al consistori és de 61.038 euros.
El dèficit de l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) s'eleva a 8.955 euros, l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica a 2.619 euros, la Taxa d'entrada de vehicles (Guals) a 11.936 euros i la Taxa de Llicències Urbanístiques a 1.600 euros.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal