Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria: Es presenta una publicació sobre l'antic ofici dels espardenyers

Miguel Torres explica com es confeccionen les espardenyes


El veí de la localitat Miguel Torres Faubel és l'autor del treball

Ca la Vila va acollir el 14 d'abrl la presentació de l'última publicació municipal “La memòria dels oficis perduts: "Els espardenyers”. L'acte ha comptat amb les intervencions de l'alcalde. L'autor de l'assaig, Miguel Torres Faubel, entre altres.

L'edició suposa una continuació de la realitzada el passat any sobre els fornillers, amb la finalitat de conservar i difondre antics treballs de caràcter artesanal, molt populars en la zona.

L'alcalde de Llíria ha assenyalat que “la nostra terra ha tingut una sèrie d'activitats artesanals que han anat desapareixent o es conserven de forma residual, però que segueixen presents en la memòria de moltes persones majors de la nostra ciutat, que han sabut transmetre-les a les generacions posteriors”.

Per açò, “el treball de Miguel Torres es tracta d'un interessant exercici de recuperació de la nostra cultura històrica i popular, a més d'un homenatge a la tasca dels espardenyers”, ha manifestat.

Aquesta publicació explica d'una forma molt pedagògica com era aquest ofici basat en la confecció a mà d'espardenyes, principalment amb sola d'espart o jute. D'aquesta manera, contribueix igualment a entendre una mica millor l'evolució de la societat a través de les labors de l'home en el passat.

També s'ha anunciat que proposarà als centres educatius del municipi que, “a partir del pròxim curs, les persones de Llíria experimentades en aquesta labor puguen realitzar una activitat extra formativa per als estudiants, amb la finalitat de que els més joves coneguen com treballen els espardenyers
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal