Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La AVM3J realitzarà la concentració número 100 el dimarts 3 de febrer. Demanen reparació a les mentides

Com sempre en la Plaça de la Verge de València i reivindicant, que hi ha 43 víctimes i les seues famílies que esperen que els responsables isquen es determinen.

L'Associació de Víctimes del Metre del 3 de Julio, realitzarà el dimarts 3 de febrer la seua concentració número 100 , per a seguir denunciant que FGV disposava de les mesures que hagueren pogut evitar l'accident del 3 de Julio de 2006, però no les va emprar.

Segueixen denunciant que des del Govern de la Generalitat Valenciana es va orquestrar l'estratègia de silenci per a culpar com a únic responsable al conductor.

I correspon al Govern Valencià denunciar aqueix comportament.

En ser la concentració número 100, la colla de tabal i dolçaina que acompanya en els últims aniversaris, també estarà amb en la plaça posant "sentiment" als 5 minuts de silenci.

En aquest aniversari comptaran amb el suport solidari d'un grup de corredors, que encapçala Pedro Díaz, recorreran 100 quilòmetres que acabaren en la Plaça de la Verge, a les 19'00 hores.

El repte solidari "100 km, 100 concentracions" , està obert a qualsevol persona que vulga participar. Els corredors eixiran a les 8.00 del matí, des de les Pistes del Riu.



Mentides i Mentides

El passat mes d'Octubre es van complir 4 anys de la reunió que la AVM3J va tenir amb el recentment nomenat President de la Generalitat, Alberto Fabra i amb la Consellera Isabel Bonig.

Els expliquem que la Comissió Parlamentària va ser la més curta de la història de les Corts, amb només 5 dies efectius de recerca, i que els compareixents que no pertanyien a la pròpia FGV, van opinar sobre l'accident tenint només referències aparegudes en la premsa. Molts documents i testimoniatges es van quedar sense investigar, analitzant només els que va considerar oportú el Grup Popular.

Encara així, van dir que la Comissió va ser correcta.

Més tard vam tenir coneixement de l'Informe que HM&SANCHIS va confeccionar per encàrrec de Marisa Gracia, amb les preguntes que el Grup Popular anava a formular, i les respostes que els tècnics i directius de FGV havien de repetir.

I tant Alberto Fabra com Isabel Bonig, van seguir dient que la Comissió va ser correcta.

I van seguir dient que les coses s'havien fet bé, després de conèixer que FGV va ocultar als Sindicats el resultat de l'Auditoria de Riscos Laborals de 2006, que deia que FGV no complia amb la legislació. I que Vicente Contreras, Director d'Explotació de FGV, va ocultar un altre Informe que deia que el tren de l'accident era de tecnologia obsoleta, amb dificultat per a trobar peces de recanvi.

Tampoc els va importar que FGV mentira al perit judicial, en dir que el tren no havia descarrilat abans. Ni que Luis Domingo Alepuz, Cap de Taller de València Sud, mentira també dient que la caixa negra només es podia llegir en les dependències de FGV, i que les dades s'esborraven en llegir-los.

Mentides, i més mentides……

I mentre, el President Fabra i la Consellera Bonig, presumint de col·laborar amb la Justícia….

Una altra mentida.

Perquè callar i no sancionar aquestes actuacions, no és col·laborar amb la justícia.

El seu silenci els converteix en còmplices.

FINS A QUAN?

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal