Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Acció Cultural qualifica les esmenes a l'ILP per la RTVV, d'estafa al poble valencià


Les esmenes presentades pel PP al projecte de llei de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a recuperar una ràdio i televisió valencianes són la clara demostració que el partit del president Fabra no vol que els valencians tinguem una ràdio i televisió pròpies: les condicions que el PP vol posar per a la seua obertura la fan pràcticament impossible.

A més, les esmenes qüestionen que les emissions d'eixa possible ràdio i televisió valencianes foren únicament en valencià, de tal manera que en cas que els valencians pugueren tenir uns mitjans de comunicació audiovisuals públics no estarien, segons el que vol el PP, al servei de la nostra llengua i cultura.

El PP també fa desapareixer tota referència als territoris amb els que compartim llengua i que tenen mitjans audiovisuals públics: intenten tancar la porta a la reciprocitat i l'intercanvi de senyals amb TV3 i Catalunya Ràdio, contra el conveni que el propi govern del president Fabra va signar i que va ser aprovat per les Corts amb el vot del PP, i contra els 651.650 ciutadans que van signar la ILP “Televisió sense fronteres”.

Però el més greu és que el PP estafa la gran majoria del poble valencià, que vol una ràdio i televisió públiques en llengua pròpia, i perd una magnífica ocasió per a treballar en positiu en un tema de consens amb tots els grups parlamentaris.

Contràriament, el PP trenca el consens i enganya els 90.000 valencians que han signat la ILP quan l'admet a tràmit per a intentar canviar el projecte de llei per la porta de darrere per la via de les esmenes en una comissió de les Corts.
Acció Cultural demana al President Fabra que reconsidere la seua persistència en un error que ja li ha significat un alt cost social, polític i electoral: la negativa a permetre que els valencians tinguem una televisió i ràdio pròpies. Que és el que demanem 90.000 valencians i l'absoluta majoria de la nostra societat.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal