Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

'Sumem per l'Eliana' ha estat en la plaça informant sobre el TTIP als veïns del municipi


Hui diumenge 25 de gener, en un dels actes conjunts públics que estan realitzant des del seu acord electoral, la coalició que estan conformant Esquerra Unida i Els Verds a l'Eliana per a les municipals d'enguany, ha reunit a alguns dels seus membres en la Plaça del País Valencià en un acte en què han distribuït informació i han arreplegat signatures front al Tractat de Lliure Comerç (TTIP en les seues sigles en anglès).


Durant l'acte que ha estat realitzant-se en un dia amb un sol que feia recordar la primavera que arriba i amb un ambient festiu, però reivindicatiu, els dos caps de la Coalició, l'actual regidor de Cultura, joventut i ocupació  José Lorente (EUPV) i  Pura Peris  (Portaveu de Els Verds)  han estat acompanyats d'un nodrit grup de persones de les dues formacions.

Es tracta, explicava Alberto Martinez, també militant altermundista que els acompanyava, 'de sotmetre els drets socials, fins i tot els Drets humans, al privilegi de les Transnacionals que tindran drets immediats i directes, però les seues obligacions hauran de ser regulades posteriorment i, sempre, amb l'amenaça de Tribunals arbitrals Comercials d'àmbit Internacional les decisions del qual serien inapel·lables pels ciutadans i pels estats'.


El TTIP afectaria també a la capacitat de decisió dels Ajuntaments, ja molt tocada per la reforma local realitzada pel govern Rajoy

'L'objetiu últim és desregular tot allò que puga ser sotmès al comerç, l'aigua, el fracking, els serveis socials, els serveis locals etc' En la informació repartida en les signatures arreplegades es deixava clara la posició d'ambdues formacions enfront d'un Tractat que està sent 'colat' per la porta de darrere, sense que ni tan sols el Parlament Europeu tinga molt a dir i en unes negociacions que es porten en secret.

El tractat de Lliure comerç entre la UE i EUA (Unió Europea i Estats Units) pretén situar a les empreses transnacionals i als seus interessos per sobre dels drets dels ciutadans i també per sobre dels drets socials regulats en cada estat.




Part del grup es deixa fer una foto
Una actuació molt semblant al que la Troica significa per als Estats del sud d'Europa, un òrgan no triat per ningú està imposant les normes a prendre en cada estat i acabant amb els drets socials, sota l'excusa del deute.

Segons han estat informant el Tractat de Lliure Comerç (TTIP), en els escassos documents que s'han pogut conèixer, estableix procediments jurídics arbitrals als quals podran acudir les empreses transnacionals per a demandar als estats, els qui hauran de respondre davant d'eixos tribunals arbitrals de qualsevol legislació que desenvolupen en els seus diferents àmbits de sobirania i que, segons el parer de les empreses, vulnere el Tractat i els seus interessos. Amb açò es pretén que la 'sobirania' institucional quede sota l'acord subscrit, regint-se tota interpretació jurídica per les regles del tractat i no per les de la legislació de cada Estat, ni tampoc per la que puga sorgir en cada moment del Parlament Europeu.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal