Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Unió Europea admet la denúncia per la mala gestió de RTVV i l'acomiadament dels treballadors

 El comité d'empresa va estar al Parlament - al febrer farà un any -convidat pels Verds del País Valencià, socis de coalició electoral en Europa dels pobles-verds, d'Iñaki Irazabalbeitia que  organitzaren juntament amb Pura Peris una agenda d'activitats per tal que el comité poguera fer sentir en el Parlament la queixa de tot el poble valencià.

Els representants dels treballadors de la RTVV es van reunir amb eurodiputats de diferents grups polítics de l'Eurocambra per a exposar-los els motius que han portat al tancament de l'empresa i l'impacte de la decisió per al País Valencià.
L'UE obri la tramitació per a esclarir els fets

La denúncia presentada va ser un dels compromisos que Pura Peris, com a Portaveu Europea dels Verds va assumir. Una denúncia que va ser acompanyada per altres actuacions, al llarg de l’any passat, al si del Parlament, com la presentació de preguntes escrites i l’organització d’una visita al mateix perquè els “autèntics protagonistes, representants del Comité d’empresa de RTVV, pogueren explicar en el si del Parlament Europeu el que estava passant-los als valencians” -explica Pura Peris, en aquests moments candidata a les primàries d’Els Verds a la Presidència de la Generalitat Valenciana.

“És una notícia molt important” -continua- “que el Parlament Europeu a través de la Comissió de Peticions es pronuncie sobre la pèssima gestió en el tancament de RTVV i les conseqüències que per a tots els valencians està tenint la mateixa, situació que a pesar del temps transcorregut segueix sense ser resolta“. Cal recordar que el tancament definitiu de RTVV es va dur a terme el 29 de novembre de 2013 i la denúncia dels Verds es va presentar el 14 gener 2014.

Just un any després, “confiem que, un cop admesa a tràmit i seguint el procediment, en unes setmanes siga cridada al si de la Comissió per tractar la denúncia i, en aquest moment, com ja vam fer l’any passat, si així ho volen, portaré amb mi la veu dels afectats directament pel tancament representats pels membres del Comité d’empresa” -afirma Peris.

En la denúncia admesa a tràmit, es planteja com vulneracions de les normes comunitàries no només la situació dels treballadors davant d’un ERO nul i les conseqüències per a les arques públiques valencianes i per als propis treballadors limitats en la seua possibilitat de llibertat de circulació i en el exercici del dret fonamental al treball, sinó també el que en opinió de la peticionària és més greu: la situació d’indefensió davant la pèrdua del patrimoni cultural que en el si de RTVV s’ha generat al llarg de més de 25 anys i l’atac frontal a la llengua pròpia dels valencians.

“El tancament de l’única Televisió pública valenciana no només afecta de ple al dret al pluralisme d’oferta comunicativa recollit en l’article 11 de la Carta Europea de Drets Fonamentals, sinó també, el que és més greu, condemna a la Comunitat Valenciana a no ser informada en la seua pròpia llengua, el que és un atemptat clar a la conservació, manteniment i promoció de la mateixa i contradiu de ple dels drets fonamentals recollits en els articles 21 i 22 de la Carta Europea de Drets fonamentals i, en particular, el article 13 de la Resolució del Parlament Europeu de 11 de setembre de 2013, sobre Llengües europees amenaçades de desaparició i diversitat lingüística. Tancar l’única RTVV que emet en valencià porta com a conseqüència l’establiment exclusiu del castellà en els mitjans de comunicació als quals podem accedir els valencians i això pot vulnerar frontalment la normativa comunitària“- conclou Pura Peris.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal