Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana Els Verds insisteixen 'a l'Eliana es presentem junt a Esquerra Unida', eixint al pas d'informacions confuses

 La Portaveu Els verds de l'Eliana, Pura Peris, torna a eixir front a distintes notícies aparegudes estos dies sobre primàries i coalicions al poble i davant algunes preguntes que ja hem hagut de contestar per les possibles confussions que es poden donar,  com Portaveu de Els Verds i membre de la Direcció política de Los Verdes, federación española,i  aclara alguns punts:

Els Verds de l'Eliana acabem d'acordar amb Esquerra Unida una coalició electoral municipal que ha sigut publicitada per distints mitjans de comunicació
- Evidentment, els Verds no estem al mateix temps dintre d'altres organitzacions locals com la cartelleria i publicitat de les mateixes pot semblar.
-  En concret i per deixar les coses clares i evitar confussions que puguen afectar el dret lliure d'elecció, els Verds no formem part de Compromís, tot i que en la web i altres d'aquesta organització s'utilitze el nom de verds per marcar una força política dintre de la seua coalició.
- aquesta organització es diu Els Verds Esquerra ecologista del País Valencià i d'acord amb els seus estatuts registrats al Ministeri les seues sigles són: VEE i els seu simbol  un sol i una flor en verd amb el nom complet de l'organització i no per tant la paraula Verds sense més. 
- El nom d'Els Verds /los Verdes, sense apelatius estan registrats per  Federación española Los Verdes, en totes les llengües cooficials del Territori espanyol, on els Verds del País Valencià i els Verds de l'Eliana formem part, sent per tant els qui podem utlitzar el genèric Verds sense més. 
-  Fer servir només la paraula verds quan haurien de posar els verds-esquerra ecologista, no sembla ajustat a allò registrat per tant seria d'agraïr un gest de rigorositat i tenint en compte la doctrina del Tribunal Constitucional que els ha permés registrar-se com partits polítics sempre que acompanyen al nom genèric verds  alguna paraula més, que la feren servir en totes i cadascuna de les seues publicitats i actuacions, ja que del contrari el possible elector mai té clar si el que està triant és el partit al que efectivament vol donar-li el seu vot o no i açò en definitiva podria suposar la vulneració del dret fonamental a participar en els assumptes públics que garanteix i protegeix l'article 23 CE.
Certament, com ja informem en el seu moment a l'Eliana ambdues forces es presenten en coalició amb el nom de  'Sumem per l'Eliana'
 EUPV i els Verds PV, junts en les municipals 2015 i com informarem i huí pot veure's en aquesta pàgina de facebook  amb aquest logo conjunt.


Pura Peris i José Lorente
Com informàvem en el seu moment:


'La nova coalició electoral "EUPV – Els Verds" ha anunciat també que la llista electoral definitiva es confeccionarà mantenint un criteri d'alternança entre ambdues formacions. No obstant açò afirmen, "el criteri d'alternança no es limitarà a col·locar una persona de cada partit per lloc, de manera rígida, sinó que es basarà en criteris d'integració social, joventut, paritat de sexes, i experiència política entre altres coses. Açò permetrà aconseguir un engranatge polític prou complet per a dur a terme el projecte i el programa de govern. La nostra idea és que a aquesta nova coalició es puguen incorporar totes aquelles persones, simpatitzants, militants o independents que puguen aportar al projecte i sumar".



Des d'eixa perspectiva, el cap de llista de la coalició "EUPV – Els Verds", José Lorente, ha anunciat que presentarà un calendari de treball i reflexió, en molt breu termini de temps. En ell podran intervenir, proposar i reflexionar els veïns de l'Eliana sobre les necessitats del municipi, conjuntament amb l'actual regidor d'EU en l'equip de govern. "La nostra idea – comenta Lorente- és la de moure'ns en un marc de dialogue personal amb els ciutadans. Una convocatòria ciutadana regulada en el qual les distàncies siguen curtes i les aportacions dels veïns puguen ser abordades també des del valor afegit de la nostra experiència política".



José Lorente Marco, és l'actual regidor de Cultura, Joventut i Ocupació en el govern municipal de L'Eliana, i ocuparà el lloc número 7 en la llista a la Generalitat pel seu partit, Esquerra Unida, després de les recents primàries celebrades per la seua formació.



Pura Peris García, per la seua banda, a més d'aspirar a formar part del govern municipal de L´Eliana, és candidata a la primàries que el seu grup, Els Verds, acaba de convocar per a triar el seu propi candidat a la General'


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal