Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Entitats, sindicats i partits presenten el manifest "El País Valencià amb el poble grec"


'ha convocat una concentració el pròxim dimarts 20 de gener davant de la seu del consolat alemany a València'
Una vintena d'entitats, sindicats i partits de l'esquerra i el nacionalisme han presentat aquest dijous a València el manifest "El País Valencià amb el poble grec" en el qual denuncien les "pressions" exercides per la troica (Fons Monetari Internacional, Banc Central Europeu i Comissió Europea) davant les eleccions a Grècia del pròxim 25 de gener. Els signants fan una crida a tota la ciutadania "a solidaritzar-se amb el poble grec, per tal de no permetre que la democràcia siga derrotada pels mercats" i assenyalen que les eleccions gregues poden significar un punt d'inflexió a tot Europa. La plataforma ha convocat una concentració el pròxim dimarts 20 de gener davant de la seu del consolat alemany a València.
Les entitats, sindicats i partits han recordat que una volta es va conéixer la convocatòria d'eleccions el FMI va suspendre la línia de crèdit a Grècia fins a conéixer qui encapçalarà el pròxim executiu del país. En opinió dels signants "demostra que els qui s'han beneficiat de la crisi a costa de la majoria de la població desconfien de la democràcia i que el seu respecte a les urnes està condicionat al fet que siguin elegits els qui defenen els seus privilegis".
En una mateixa línia, assenyalen que "les receptes econòmiques de les retallades i l'austeritat només han deixat un rastre d'atur, pobresa i desesperació. La lluita del poble grec i l'ascens electoral de l'esquerra, especialment de Syriza, són la mostra que una àmplia majoria social està dient prou a la corrupció i el saqueig a què ha estat sotmesa durant aquests anys".
El manifest i la convocatòria de concentració compta amb el suport dels partits polítics Compromís, Esquerra Unida del País Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià, CUP Almàssera, Podem, Front Cívic Som Majoria i Alternativa Socialista (CLI-AS);. Els sindicats CCOO-PV, UGT-PV i Intersindical, les associacions juvenils Acontracorrent, Bloc Estudiants Agermanats (BEA), Joventuts Esquerra Republicana del País Valencià (JERPV); Joves d'EUPV; Joves pel Dret a Decidir així com les entitats CADTM Europa; Campanya pel Tancaments dels CIES, CIES NO; Centre de Documentació i Solidaritat amb Amèrica Llatina i Àfrica (CEDSALA); Colectivo Sur Cacarica; Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute de València; Plataforma pel Dret a Decidir; Poble Lliure; Sodepau i Valencia Acoge.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal