Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Tribunal de Justícia Europeu dictamina que les reserves de vols en internet han de donar el preu final

Es va acabar comprar un bitllet d'avió i després afegir seient, maletes, fila de no espera, etc. etc.

Les mentides i paranys d'internet que usen moltes empreses, entre elles les aèries de low-cost tenen els dies contats després d'aquesta sentència dels Tribunals de Justícia d'Europa.

L'òrgan judicial de la UE dóna la raó així a la Unió federal de les centrals i associacions de consumidors alemanya enfront de la companyia Air Berlin.

El Tribunal de la Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha dictaminat que les companyies aèries estan obligades a precisar des del principi del procés de la reserva de vols en internet el preu final que haurà de pagar-se per cada viatge.

La decisió respon a una demanda de la Unió federal de les centrals i associacions de consumidors d'Alemanya, que va impugnar la manera de presentació de les tarifes aèries en el sistema de reserva electrònica de Air Berlin, tal com estava concebut al novembre de 2008.

Després de seleccionar la data i l'aeroport d'eixida i d'arribada, aquest sistema de reserva presenta en una taula les connexions possibles. No s'indica el preu final per persona per a totes les connexions que apareixen en pantalla, sinó únicament respecte de la connexió preseleccionada per Air Berlin o respecte d'aquella que el client haja seleccionat a continuació.

Segons l'organització de consumidors alemanya, aqueixa pràctica no s'ajusta a les exigències imposades pel dret de la Unió en matèria de transparència dels preus dels serveis aeris. El cas va acabar davant el Tribunal federal de justícia d'Alemanya, que ha preguntat al TJUE sobre la interpretació del dret comunitari. En el seu dictamen, el Tribunal de Justícia declara que "el preu final que haja de pagar-se ha de precisar-se cada vegada que s'indiquen els preus dels serveis aeris, inclosa la primera vegada que aparega en pantalla".

"Açò és així no solament respecte del servei aeri seleccionat pel client, sinó també respecte de cada servei aeri la tarifa del qual aparega en pantalla", afig. "Aquesta interpretació resulta tant de la redacció com del sistema i de l'objectiu de la normativa de la Unió, ja que una de les finalitats d'aquesta és garantir que els clients puguen comparar efectivament el preu dels serveis aeris prestats per diferents companyies aèries", conclou.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal