Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Cel de La Pobla inicia el divendres 9 de gener un segon cicle de conferències des de la seua fundació


Sota el títol de 'Ciència, art i societat' amb l'objectiu d'aprofundir en la influència dels avanços tenológics en el quèfer diari de les persones i com influeixen en el passat.L'acte del divendres 9 de gener, tindrà lloc a les 19 hores en l'Auditori de la Casa de Cultura.




La primera de les conferències correrà a carrer de Salvador Martí, investigador científic del Consell Superior d'Investigacions Científiques que parlarà sobre 'El descobriment del bosó de Higss en el LHC' La composició de la matèria, l'eterna pregunta dels científics des de sempre, serà la principal línia de reflexió amb una espècial atenció al conegut Bosó de Higgs, una partícula que dóna consistència al model  estandard de la física.

Li seguiran a aquesta un total de 13 actes més que aniran distribuint-se tots els divendres fins a acabar el dia 24 d'abril i l'última el 29 d'abril (amb el documental la huerta de Valencia de la esquina).

El president del Centre d'Estudis Locals (CEL) de la Pobla, José Luis Crespo, ha afirmat que aquest segon cicle de conferències ' és una continuació lógica del primer en el que en vam parlarsobre el patrimoni, ara pretenem parlar i reflexionar sobre els canvis tecnològics que tenen lloc actualmente a una velocitat de vertigen i els canvis que s'acosten a curt termini'.

Segons Crespo, 's'estan experimentant grans avanços cientifics i tenològics que tenen  una influencia molt gran en el quefer quotidià de les persones, per aixó, ens hem envoltant de grans coneixedors de civersos sectors perquè ens ajuden a entendre'els perquè n'hem de ser conscients que les persones que no tinguen una cultura mínima en quedaran exclosos, amb totes les conseqüències que s'en deriven; el nostre objectiu és divulgar-los perqué entre tots en siguem més conscients de la seua importancia'.

La resta de conferències seran sobre 'El calendari natural valencià del Temps', amb Andrés Castellano, investigador dels fitus naturals valencians; 'Arte y sociedad; las pinturas del Mas de Tous como expresión del gusto burgués del s XIX', amb Ester Alba, degana de la Facultat de Geografia; 'La Pobla i les lletres', amb Jesús Girón i Enric Sanç, escriptors; 'Canvi climàtic a la Pobla: Els nostres nets viuran en un desert, una glacera o en un bosc tropical?', amb Luis Valls, biòleg; ' De la clandestinitat a la llibertat: 1974-1980', amb Josep Jorge,  historiador.

El cicle continuarà amb 'Fotografias estereoscópica', amb el fotògraf Jesús Tortajada; ' Segregació de l'Eliana i la Pobla de Vallbona', a càrrec del CEL de l'Eliana; 'Intel.ligència artificial', amb l'arquitecte Jose Luis Crespo; 'l'aqüeducte de Peña Cortada i/o Canal de la Covatella', amb l'arqueòleg Juan José Ruiz; presentació del llibre 'La mirada del cocodril' de juli Alandes; literatura i presentació de llibres a càrrec d'Ivan Carbonell; i, finalment, 'Amigos de la calle', amb Beatriz Sanchis, membre de l'associació Amigos de la Calle


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal