Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Benissanó: Pérez Aras, de regidor a diputat després d'haver sigut acomiadat pel PP


Pérez Aras, que prendrà possessió de la seua acta de diputat en el curs del ple extraordinari que celebrarà la Cambra baixa la setmana pròxima, portava molts anys treballant com a assessor en l'àrea d'organització en l'estructura regional del partit conservador. “De fet és un dels -fontaners- que millor coneix el PP valencià”, assegura una persona coneixedora de la trajectòria del partit conservador en els últims anys a la Comunitat Valenciana.

Es el nou membre del grup parlamentari popular en el Congrés dels Diputats a Madrid, Juan Vicente Pérez Aras, ha conegut personalment les restriccions pressupostàries aplicades pel Govern presidit per Mariano Rajoy. En acabar l'any de 2012 va ser acomiadat per la seua empresa, que no era una altra que el propi Partit Popular a la Comunitat Valenciana.

Pérez Aras es va trobar en el carrer "d'un dia per a un altre” a causa dels ajustos decidits pel llavors secretari general, Serafín Castellano


El nou parlamentari nacional, que substitueix al dimisionari Ignacio Uriarte, es va trobar en el carrer “d'un dia per a un altre”, asseguren altres fonts consultades, a causa dels ajustos econòmics aplicats pel llavors secretari general del partit, Serafín Castellano, actualment delegat del Govern en la comunitat autònoma.

Es dóna la circumstància que Pérez Aras milita a Benissanó, la mateixa localitat de la província de València en què va arrancar la carrera política de Castellano, que es va convertir en secretari general del PP regional quan Alberto Fabra va substituir a Francisco Camps –-amb el qual va anar conseller-- després de la seua dimissió al capdavant de la Generalitat i en el partit en 2011 quan se li va obrir judici oral pel cas dels vestits dins de la trama Gürtel.

Castellà va aplicar una forta reducció de despeses i va obrir un ERO al personal de la plantilla del partit. El partit conservador també es va veure afectat per les fortes retallades en les subvencions als partits polítics aplicats pel Govern de Rajoy i la pròpia Generalitat Valenciana presidida per Fabra. Un dels afectats va ser Pérez Aras.

Després de ser acomiadat com a empleat en la seu regional del PP Pérez Aras va ser acollit pel president provincial del partit, Alfonso Rus, enemistat amb Serafí Castellà i el propi Alberto Fabra. Pérez Aras va començar a treballar mesos després en l'estructura provincial del PP a València i en els serveis de la Diputació, que també presideix Rus.

Aquest nou diputat, llicenciat en Ciències Polítiques pel CEU Sant Pablo, de 51 anys, ha estat sempre vinculat a la formació conservadora. Ja l'any 1998 va ser contractat, malgrat les denúncies de l'oposició socialista, en Girsa, una empresa pública de la Diputació de València que presidia llavors Manuel Tarancón, i que es dedicava al tractament dels residus sòlids. En aquella època era regidor del seu poble, responsabilitat que va ostentar entre 1991 i 2007.

Quasi l'ultim de la fila, diputat per les baixes

El nou diputat estatal va figurar en el lloc 38 de 40 en les autonòmiques, i en el 13 de 16 en les generals, però arriba al Congrés per l'elevat nombre de baixes e imputats en el PP

En les eleccions autonòmiques de 2011 va figurar en el lloc 38, d'un total de 40, per la circumscripció de València. Malgrat la victòria del PP per majoria absoluta i la dimissió de no pocs diputats del PP en la llista després de ser imputats en diverses causes de corrupció Pérez Aras no va accedir a un lloc de diputat autonòmic.

Mesos després, no obstant açò, també va ser inclòs en la llista de la candidatura del PP per la mateixa circumscripció als comicis generals. Va ocupar del lloc 13 d'un total de 16. El PP va aconseguir 9 escons, guanyant amb un percentatge superior al 50% de vots en la província. Ara, després de la dimissió de quatre parlamentaris per diverses raons –-Susana Camarero, Esteban González Pons, Rubén Moreno i Ignacio Uriarte, l'últim-- li ha tocat el torn quan falta menys d'un any per a acabar la legislatura.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal