Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

2014. L'any més calorós en la Terra des que es tenen registres. Qui pot negar que hi ha canvi climàtic?

Probablement hui, amb el fred que està fent i s'anuncia  no siga el dia més inspirador per a tocar aquest tema. Alguns simplement ho veuran com una curiositat estadística per a uns altres la dada confirmarà la teoria de l'escalfament global i el desastre climàtic al que estem portant al nostre planeta. La realitat, és que 2014 ja ha sigut oficialment l'any més calorós en el planeta Terra des que es porten registres fiables de la temperatura.
registre de temperatures, oceà i terra

Durant 2014 la temperatura mitjà en terra i en les superfícies dels oceans ha sigut de mitjana 0,69 Cº superior a la temperatura mitjana del segle XX i el registre més alt en els últims 135 anys. superant els anteriors records de 2005 i 2010 en 0,04 Cº.

La temperatura mitjana en terra ha superat en 1,00 Cº a la temperatura mitjana del segle XX. Ha sigut el quart registre més elevat dels últims 135 anys. En la superfície dels oceans la temperatura mitjana ha sigut 0,57 Cº superior a la mitjana del segle XX, i ha marcat el registre més alt dels últims 135 anys.

Pot semblar que un increment de la temperatura en un 0,69 Cº no siga molt però les conseqüències s'han notat en tot el planeta:

En l'Oceà Pacífic l'activitat dels huracans ha sigut un 143% superior a la mitjana. En canvi en l'Atlàntic l'activitat ha sigut només del 63% de la mitjana històrica. A Alaska han tingut l'any més calent des que es tenen registres en 1916, en canvi a Canadà han tingut l'hivern més fred dels últims 18 anys.

A Argentina han tingut el segon anys més calent des de 1961. A Mèxic diversos mesos han sigut els més calorosos de la seua història. Japó ha tingut el mes d'agost més humit de la seua història, les precipitacions han triplicat la seua mitjana mensual. Per a set estats dels EUA, 2014 ha estat entre els 10 anys més freds de la història, en canvi en l'oest del país, per a 8 estats 2014 ha estat entre un dels 10 anys més calents de la història.


esdeveniments meteorològics durant el any
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal