Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Podem demanarà a la junta electoral que invalidi candidatures municipals amb la seva marca

La formació que presideix  Pablo Iglesias va decidir en assemblea de no concórrer a les eleccions municipals vinents.

Podem està volent parar les manipulacions d'oportunistes grups testimonials que aprofitant-se de l'impuls electoral que està tenint el seu nom, utilitzen la seua marca amb la intenció de confondre al veïnat i treure un rèdit electoral. L'agrupació d'esquerres no sol ha de defendre's dels insults i mala premsa que els grans partits i els medis afins a aquests, els estan llançant des de totes bandes, sinó que també i per altra part vol evitar qualsevol ús interessat que està fent-se del nom Podem-Podemos.

Segons s'ha decidit en assemblea, Podem té previst de demanar a la junta electoral central que no autoritze cap candidatura amb el seu nom a les eleccions municipals del maig vinent. Ho ha explicat el secretari d'Organització de Podem, Sergio Pascual, en declaracions a Europa Press, on ha recordat que la formació de Pablo Iglesias va decidir de no concórrer a aquests comicis.

És per aquest motiu, per assegurar-se que es compleix la decisió presa en assemblea l'octubre passat, que quan es faça el registre i la revisió de candidatures per a les municipals, Podem es reunirà amb la junta electoral per dir-li 'que no admeten cap mena de candidatura de Podem, perquè Podem no es presenta a les eleccions municipals'. En comptes d'això, proposa a les seves agrupacions municipals que s'hi presenten a través de 'candidatures d'unitat popular' que complesquen amb els principis de la formació.

En l'assemblea constituent de Podem, hi va haver sectors que es van mostrar partidaris de concórrer a les municipals, però finalment va vèncer la proposta de l'actual secretari general, Pablo Iglesias, i el seu equip, de no fer-ho. Del document aprovat també es desprén que no és possible una coalició de partits com a fórmula electoral i aposten per una agrupació d'electors. 'S'hi diu que no s'admetrà una suma de sigles ni candidatures que siguin una cosa vella amb roba nova. Tenint en compte això, l'agrupació electoral és la fórmula que encaixa amb l'ADN de Podem', diu Pascual a Europa Press.

EVITAR ELS 'GUANYEM'

A més de no concórrer amb marca pròpia, des de l'adreça de Podem també s'ha demanat als membres de la seua formació en els municipis que eviten fórmules com la dels 'Guanyem' i altres "denominacions comunes" de l'estil que es presenten en "amplis territoris" però sense "cap tipus de coordinació interna".

"Repetir una mateixa denominació per a iniciatives municipalistes diferents comporta riscos evidents", adverteix el Consell Ciutadà en un document aprovat el passat 29 de novembre. "El més obvi és pagar políticament el preu dels errors comesos per una altra iniciativa municipal d'igual nom, però amb la qual no existeixen relacions de coordinació o control polític", continua.

L'estratègia electoral aprovada per les bases i que l'adreça desenvolupa en el citat document també defensa que la fórmula "més coherent" i "adequada" per a configurar les "candidatures d'unitat popular" de les municipals és l'agrupació d'electors. "Estan dissenyades per a la participació concreta en un únic procés electoral i per a una única circumscripció electoral", argumenten.

Segons Pascual, és molt difícil que, llegint el document, "ningú puga interpretar" que és preferible una altra fórmula com la coalició de partits enfront de l'agrupació electoral. "Es diu que no s'admetran summes de sigles ni candidatures que siguen el vell amb vestidura nova", recorda.

"Tenint en compte aqueixa lectura, l'agrupació electoral és la fórmula que entenem que encaixa amb aqueix ADN de Podem, encara que la idea era deixar-ho suficientment clar perquè tots entengueren com era la fórmula preferent de Podem", postil·la.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

2 comentaris :

  1. Este nuevo partido se cree que esta por encima de todos los demas, siempre poniendo condiciones y manteniendose al margen por si se manchan. Ya podriamos empezar a decir sobre ellos el famoso refrán: Tú ves la paja en el ojo del vecino pero no ves la viga de tu ojo", ya sé que es un refrán viejo y por tanto puede ser acusado de que es de la "casta", pero es que el mundo no ha empezado con Podemos.
    Por otra parte, primero promete muchas cosas a la ciudadania y ahora que puede empezar a trabajar a nivel municipal que es donde se está más en contacto con el pueblo, no se presentan o se presentan camuflados.
    Pues es decepcionante!

    ResponElimina
  2. Es prudente lo que hacendimarts, de desembre 09, 2014

    Es prudente lo que ha hecho Podemos porque todavía no tiene la estructura necesaria y hay muchos aprovechados. Por ejemplo en mi pueblo San Antonio hay un grupo que está apropiándose del nombre y a mí me consta que podemos de mi pueblo no está en ese grupo, ni quiere estar.

    ResponElimina

Mastodon NotaLegal