Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Festivern 2014: el cap d'any amb música i cultura 29, 30 i 31 de desembre a Tavernes de Valldigna

El Festivern després de nou edicions,   continua calant igual que el primer dia. I és que el Festivern és molt més que uns dies de festa, concerts, esport i cultura popular. És el moment en què es cremen les penes i  es carreguem les piles per al nou any.

Com ja és tradicional, el festival d’hivern de les comarques centrals valencianes s’allargarà des del dia 29 de desembre fins a ben entrat el 2015. Però enguany  tenen preparada una festa especial. Tindran com sempre, bona part del millor del nostre panorama musical. També serà el Festivern més internacional amb bandes vingudes des de França, Italia, Galiza i Sardenya. Però, sobretot, esperen comptar amb: festiverners i festiverneres vinguts d’arreu dels Països Catalans que encendran les nits de Tavernes i ompliran de màgia i festa els seus carrers.


El dimecres 31 de desembre.
La Gossa Sorda, Los Chikos del Maíz, Aspencat, Sargento Garcia, Zoo, DJ Plan B, El Diluvi, Tardor, Andreu Valor, Pelandrusca.

Dimarts 30 de desembre.
Banda Bassotti, Auxili, Train to Roots, Va de Bo, Dakidarria, Prozak Soup, Frida, Charly Efe & Delagang, La  fístula Vallkànica, Trocamba Matanusca, Punxa Discos.
Dilluns 29 de desembre
Feliu Ventura, The Gramophone Allstars 'Jazzmaica'


La 'història del Festivern:

La primera edició del Festivern fou a Pedreguer (Marina Alta) el cap d’any de 2004. Aquell any, Obrint Pas, Brams, La Gossa Sorda i Pirat’s Sound Sistema ompliren de festa i música el nostre escenari. Naixia el festival d’hivern de les comarques centrals valencianes, un festival que reunia música, llengua, festa i cultura al voltant de la Nit de Cap d’Any. Des d’aleshores el Festivern s’ha organitzat a diversos pobles i ciutats, excepte el 2009 quan ens veiérem obligats a suspendre’l a causa de les dificultats per trobar un espai adient. Organitzar un festival valencià on la pretensió és que actuen grups que canten majoritàriament en la nostra llengua no sempre ha estat fàcil. La falta de suport i les dificultats que imposen dels nostres governants és una situació per coneguda per totes i tots. I nosaltres, com tot el sector cultural del País Valencià, també ho hem patit.
Tot i així, el Festivern ha mantingut sempre la seua essència: organitzar una Nit de Cap d’Any arrelada a la nostra música i la nostra cultura. I amb uns objectius clars: la normalització de la música en valencià, la promoció de grups joves, la difusió diferents estils i gèneres musicals des de les noves tendències fins a la música d’arrel i d’autor, la reinvindicació de la nostra cultura popular, així com la integració del festival dins de l’entorn cultural i festiu de la localitat on se celebra cada any.

Les edicions de 2005 i 2006 se celebraren a Ontinyent (Vall d’Albaida). Aquells dos nits de Cap d’Any passaren pel nostre escenari grups com Berri Txarrak, Boikot, Mesclat, el Corredor Polonés, L’Ham de foc, Red Roja, la Carrau, la Kermés, Sva-ters, VerdCel, Feliu Ventura, Pep Gimeno ‘Botifarra’, Paral·lel 84, La Gossa Sorda, Skalarriak, Def con Dos i Insershow. Foren els anys en que al Festivern s’engegarem un munt d’activitats esportives i culturals com el Triatló de Pingüins al Pou Clar o una visita guiada pels carrers del centre històric de la ciutat.
La popularitat del festival va consolidar el Festivern com una data clau del calendari de la música en valencià. Tant és així que partir de la tercera edició a Ontinyent, ampliàrem els dies de concert i el nombre de grups participants. L’humil festival de 2004 començava a créixer.

El 2007, el Festivern es va traslladar a Benifairó de la Valldigna (Safor). Malgrat les pluges dels dies anteriors i el mal oratge durant el festival, els festiverners que es desplaçaren fins la Valldigna gaudiren de la millor nit de l’any amb Banda Bassotti, Obrint Pas, Desgavell, New York Ska Jazz Ensemble, Soziedad Alkoholika, Inòpia, Rapsodes, Voltors, Agraviats, Atzukak, Sak de Gats, Cesk Freixas i Pau Albajos a banda de les activitats culturals i esportives paral·leles a la festa.

La cinquena edició del Festivern, l’any 2008, fou a l’Alcoià. Però davant les dificultats de celebrar-ho en un gran espai, vam decidir fer una versió més reduïda. La festa fou a Alcoi amb La Gossa Sorda, Salsamuffin Sound System, Che Sudaka, Arthur Caravan, Amanita Suit i Tashkenti.

Després d’un any d’aturada per les dificultats que hem esmentat, el Festivern va tornar a la comarca de la Safor. Primer a Gandia l’any 2010 i després a Tavernes de la Valldigna que ha estat casa nostra fins ara. De fet, des que aterràrem el 2011 a Tavernes de la Valldigna, aquesta ciutat ha vist com es consolidava el festival com la millor proposta per a passar el Cap d’Any. En aquestes darreres edicions hem vist grups com Orxata, Aspencat, Tardor, Auxili, Txarango, La Gossa Sorda, La Raíz, La Pegatina, Arrap, Panoràmix, Voltor, Atzembla, Termofríguds, Feliu Ventura, Bongo Botrako, Los Chikos del Maíz, Odi, Sant Gatxo, Miquel Gil, Pep Gimeno Botifarra, Komfussió, Eskak al Rei, Inèrcia, Smoking Souls, Atupa, Kaoba, Destroi, Les Oques Grasses, Plan B, El Corredor Polonès, Sénior i el Cor Brutal així com Obrint Pas que el 2013 va celebrar el seu darrer concert en elèctric abans de la seua aturada indefinida en una nit molt especial i emotiva. I tot, acompanyat de xarangues, correbars, partides de pilota, torneig de futbet, paelles i vermuts populars que han omplert de festa, màgia i cultura els dies i les nits del Festivern.

 Com arribar:

Com altres anys, des d’A TOT ARREU s’ha organitzat el Bustivern, el servei de busos de llarga distància per arribar al Festivern, des de:
  • Barcelona | Sortida: 30 de Desembre a les 11:00 des del Hard Rock Café | Preu: 40€ fins l’1 de Desembre. 45€ fins entrades esgotades.
  • Tarragona | Sortida: 30 de Desembre a les 12:30 a la Plaça Imperial Tarraco. Preu: 40€ fins l’1 de Desembre. 45€ fins entrades esgotades.
  • Castelló | Eixides: 30 i 31 de Desembre a les 15:15 des de l’estació de busos de RENFE. Preu:13€ fins l’1 de Desembre. 16€ fins entrades esgotades.
  • València | Eixides: 30 i 31 de Desembre a les 16:30 plaça de bous de València. Preu: 13€ fins l’1 de Desembre. 16€ fins entrades esgotades.
El preu inclou:
  • Viatge d’anada i tornada.
  • Personal d’A TOT ARREU durant el viatge.
  • Autobusos de primera classe.
  • Assegurança de responsabilitat civil.
  • Equipatge de bades.
  • Despeses de Gestió NO INCLOSES..

EN TREN

Linia C1 (València nord-Gandia) durant tot el dia fins les 21:11 de la nit del dia 31 i a partir de les 8:00 del matí del dia 1 per tornar a casa sense necessitat d’agafar el cotxe.
Consulteu a la pagina de Rodalies València (renfe): www.renfe.com
Afegir que gràcies a les gestions que hem fet entre l’Ajuntament de Tavernes i l’organització del festival hem aconseguit un descompte del 30% per tots els billets de tren que es dirigisquen al Festivern entre el dia 27 de Desembre i el 2 de Gener. Tant Euromeds, com Talgos, com Aves, com Rodalies ens costaran una miqueta menys als festiverners i festiverneres.

Descarrega’t des d’ací el full que has de presentar en comprar el teu bitllet de tren.
PDF descompte tren

Tavernes:
estació-platja

Ací teniu els horaris dels busos relacionats amb l’edició 2014/2105.
Dies 30 i 31 de desembre
Eixides de Tavernes: 19:30 – 20:30
Eixides de la Platja: 20:00 – 21:00

Dia 1 de gener:
Eixides de Tavernes: 7:30 – 8:30 – 9:30 – 10:30 – 14:30 – 15:30 – 16:30 – 17:30
Eixides de la Platja de Tavernes: 7:00 – 8:00 – 9:00 -10:00 – 11:00 – 14:00 – 15:00 – 16:00 – 17:00 – 18:00
Podeu consultar altres horaris de busos comarcals al següent arxiu:
Info línies busos

Pots acampar


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal