Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Manifestació el 25N, dia per l'eliminació de la violència contra les dones, 19'30 des del Parterre

 Enguany, les torxes assenyalaran les 65 víctimes ja del 2014. La Coordinadora ha organitzat un acte reivindicatiu en el qual exhibiran 65 torxes com a marca del nombre que actualment ja està comptabilitzat d'aquesta xacra.

"Tots el dies son 25N, terrorisme masclista qüestió d' Estat"

A més a la manifestació s'incorporen totes les forces progressistes, sindicats, partits polítics i el recorregut partirà des de València en el Parterre, a les 19'30.




Segons el CGPJ, el Pais Valencià, en les xifres del 2º trimestre del 2014, és la tercera Comunitat en denuncies per Violència de Gènere, la qual cosa d'alguna forma indica que és una de les que més violència de gènere pateix. Almenys estadísticament i la conscienciació per a incrementar aqueixes xifres és molt important perquè eviten crims masclistes.

Les xifres del segon trimestre son per cada 10.000 dones:





Altres experiències reivindicatives que es realitzaran en el Pais Valencià


Elx se suma enguany a la convocatòria internacional Pren la nit per a denunciar la violència específica que segueix limitant la vida de moltes dones.

QUÈ ÉS 'Toma la Noche'?

PREN LA NIT és una manifestació lúdic-crítica en la qual totes les persones que ens definim i/o identifiquem com a dones ocupem els carrers a la nit, exigint espais i cossos lliures de violències masclistes.

PER QUÈ?

La violència contra les dones és real i és simbòlica, i la real pansa en molts llocs, per part de familiars i gent propera a la família, però també en ascensors, en parcs, en descampats, a la nit, pel dia... No parlem de violacions solament, sinó de tota la gradació d'interpel·lacions des de mirades que ens escanegen, paraules que no ens respecten o ens intimiden, que marquen els nostres horaris i els nostres trajectes, actes que ens *violentan... És intolerable que açò succeïsca. Reivindiquem l'espai públic com a propi. *Empoderémonos caminant juntes. En els domicilis de cadascun no podem fer-ho, fem-ho en els carrers, açò ens *empodera a totes, a les quals marxen i a les quals miren.

COM?

Amb soroll i amb alegria. Les recomanacions del Ministeri de l'Interior ens diuen que perquè no ens violen evitem carrers solitaris, descampats, zones fosques i que espantem als delinqüents amb xiulets. Porta't xiulets, casseroles, algun instrument i en lloc de caminar amb por, fem-ho amb el cap ben alt, juntes, per aquells llocs en els quals sola acceleres el pas i se t'accelera el pols.

El 25 de Novembre
A les 21h
Des del Centre de *Congressos "Ciutat d´Elx"


MANIFEST PREN LA NIT 2014
Fa molt que estem fartes de viure les més diverses formes de violències masclistes. De veure crèixer les xifres dels casos més fàtidicts d’estes violències. De tindre cossos regulats i els nostres drets retallats. Fa molt que estem fartes de viure els carrers com un territori de risc. D’haver de batallar amb moltíssimes situacions en les que som blanc d’atenció no desitjada, de xiulits, comentaris, insults, “floretes”, mirades, palpades…. Estem fartes d’escoltar justificacions. De ser responsabilitzades d’eixes violències. Estem fartes de que ens diguen que, per no haver denunciat, vam ser víctimes. De ser victimitzades. De denunciar i que les nostres paraules siguen posades en dubte. Estem fartes que ens diguen que hem d’evitar eixir soles, que hem de cuidar la manera de vestir-nos, que no bevem massa, que hem de “fer-nos respectar”, que no li fem cas a eixe assetjament sexual quotidià perquè, al final, “és normal”.
La estratègia del sistema heteropatriarcal és utilitzar el discurs de la por i fer que la “culpa” de les agressions recaiga sobre les dones. Però d’aquestes constants agressions masclistes ja estem fartes! Per això decidim prendre els carrers i les nits, cridar, fer soroll i dir prou!
El Pren La Nit és una manifestació lúdica-reivindicativa en la que totes les persones que ens definim com a dones i/o se’ns identifica com a tal, ocupem els carrers i les nits, exigint espais i cossos lliures de violències.
El nostres objectiu és visibilitzar les diferents formes de violències que patim nosaltres. Violències que van des de les naturalitzades “floretes” fins a agressions físiques i amb les que hem de lluitar diàriament. Volem visibilitzar que els sistema ens ha dividit en bones i males dones, en santes i putes, penalitzant a les que eixim de les normes. Ho fa regulant els nostres cossos i les nostres sexualitats, amb lleis com la que prohibeix l’avortament. Ho fa regulant els espais, amb normes com la ordenança municipal contra la prostitució de l’Ajuntament de València, que reforça la criminalització de les persones treballadores sexuals: legitima la violència institucional contra totes les que ens definim i/o se’ns identifica com a dones: impedeix el dret a la lliure circulació i trànsit; ens imposa mandats de gènere: pautes de comportament, formes de vestir, de manifestar les nostres sexualitats…
Prenem les nits i els carrers per a prendre/reivindicar/recuperar/exigir el nostre dret a viure sense por; a ocupar els carrers com ens done la gana, soles o acompanyades, a viure les nostres sexualitats com ens ixca de la xona; a ser putes, bolleres, gordes, velles, peludes...o no; a avortar o no.
Prenem les nits i els carrers per a qüestionar la cosificasió dels nostres cossos de dones. Per a qüestionar la imatge comú de dones complaents i submises que l’heteropatriacat ens imposa i que alimenta i justifica les violències cap a nosaltres.
Prenem les nits i els carrers perquè si ens toquen a una, ens toquen a totes!
Juntes, sense por!

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal