Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

EU dubta de l'inici complet de l'Hospital de Llíria i ho intentarà garantir per esmenes pressupostàries

Creu que, ara com ara, que tampoc  pot ser efectiu sense un pla de mobilitat i transport públic perquè els ciutadans/as de la comarca puguen accedir a ell.

En el marc d'unes jornades de treball que ha desenvolupat aquest cap de setmana a Llíria, en les quals ha estat present el diputat autonòmic Victor Tormo, els edils i representants de diferents col·lectius de Camp de Túria d'EUPV, han analitzat la realitat, a la vista dels pressupostos autonòmics de 2015, de l'anunciada obertura de l'Hospital de Llíria, anomenat Hospital Comarcal.

Es parla de 415 treballadors destinats a l'Hospital, però no se sap en quins serveis perquè els pressupostos no arrepleguen les mateixes xifres. L'únic servei que ha quedat que ara com ara es trasllada és el de siquiatria, per la qual cosa la resta de serveis sanitaris es desconeixen i és molt probable, que gran part dels 415 treballadors responguen a empreses externalitzades o comissions de serveis sense concretar.

Aquesta falta de concreció és la que fa pensar a Esquerra Unida que es tracta d'una maniobra electoralista, l'únic objectiu de la qual és realitzar una inauguració abans de les eleccions 2015, però els resultats de les quals per als pacients de Camp de Túria seran escassos.

Davant aquesta situació, Esquerra Unida utilitzarà la via de les esmenes pressupostàries per a intentar deixar-ho clar durant el debat.

Al seu judici els pressupostos de la Generalitat per a 2015, no solament no han previst l'obertura completa del Centre, sinó que, estant concebuts pel PP,  sols com una extensió de l'Arnau de Vilanova i preparats per a seguir amb la privatització de la sanitat. Per tant  els pressupostos autonòmics juntament amb la Llei de Sanitat Valenciana posen de manifest la urgència del Partit Popular a accelerar els processos privatitzadors de la Sanitat Pública davant els resultats electorals que auguren un canvi en la Presidència de la Generalitat. L'Hospital


La reunió s'ha emmarcat en el procésd'elaboraciód'esmenes als pressupostos autonòmics, on EUPV presentarà diferents esmenes i iniciatives

Per lo tant, Esquerra Unida conclou en les seues jornades, que és molt dificil que l'Hospital de Llíria puga realitzar la seua funció sense que els pressupostos del 2015 siguen modificats perquè,  fins al moment  no té previstes qüestions tan fonamentals com:

* No existeix un pla de mobilitat que assegure que totes les veïnes i veïns tinguen accés a les instal•lacions,
•   No es disposa de subestació elèctrica suficient que done subministrament per al seu funcionament,
•   Encara que la xifra de personal aproximada es fixa en 415 treballadores i treballadors, es desconeix la dotació en els diferentsserveis ja que moltsd'aquests com a neteja, seguretat o manteniments eran externalitzats. A més, aquestsllocs no seran de nova creació ja que el que espretén és desplaçar professionals d'altres centres el que pot provocar una nova volta de rosca a la precarització de la sanitat pública.
•    No se saben el nombre ni les especialitzacions que tindrem en el centre, l'única confirmada és la de psiquiatria.
*  Tampoc es confirma el llistat de pobles als quals donarà serve il'hospital.


A la reunió, també s'han recopilat les deficiències en aquesta matèria en la comarca, com són centres de salut massificats i/o obsolets, derivació de fons públics a la iniciativa privada derivant personal i recursos de la sanitat pública a centres de dia privats, manques en salut mental, mala distribució de recursos, pèssima mobilitat entre el smunicipis de la comarca, etc.

"Des de EUPV apostem i defensarem la gestió pública dels serveis públics, és intolerable que un 20% de la població estiga en risc d'exclusió sanitària amb dificultat tant en l'accés a la sanitat com en l'accés als medicaments". 

Una reunió de les jornades




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal