Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

ACNUR València organitza al Museu d'Història de València l'exposició “Ponte en sus zapatos”


Des del dijous 27 de novembre al 12 de gener de 2015..'exposició està organitzada pel Comitè espanyol d'ACNUR-CV, en col·laboració amb la Delegació de Cultura de l'Ajuntament de València.

L'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als refugiats (ACNUR) té encomanada la labor de proporcionar protecció internacional a la població refugiada així com també la cerca de solucions permanents a la problemàtica de dita col·lectiva.

Per a la consecució d'aquestes finalitats, des d'ACNUR-CV es realitzen múltiples activitats, emmarcades dins del Pla d'acció UN-I-MON 2014: Observatori del refugi, un projecte de sensibilització social i educació per al desenvolupament sobre la problemàtica de la població refugiada.

En aquesta línia, l'exposició pretén sensibilitzar i promoure una major consciència sobre la realitat de les persones refugiades en el món, transmetent la necessitat d'ajuda, protecció i solidaritat.

“Ponte en sus zapatos” inclou la realització d'activitats educatives dirigides a grups d'escolars (a partir de 7 anys), de docents o de públic en general, que pretenen sensibilitzar de la importància de preservar les nostres condicions de vida en el marc de la Declaració dels Drets Humans i com la vulneració de certs Drets bàsics pot influir en un canvi en les nostres vides i convertir-nos, concretament, en persones refugiades.

A través de la mostra interactiva, que inclou una tenda de refugiats i utensilis diversos, es desenvoluparan uns senzills jocs de rol amb els quals s'explicaran les diferents situacions per les quals passa una persona fins a convertir-se en refugiada i les condicions de vida a les quals s'enfronta. De la mateixa manera, s'explicarà als assistents que una de les principals causes que obliga al desplaçament és la persistència dels conflictes armats en diferents parts del món, situacions en les quals es produeix la vulneració flagrant dels drets humans.

La campanya es complementa, a més, amb la informació de la web: www.ensuszapatos.es, en la qual es donen a conèixer diferents històries de persones refugiades, sense cap dubte el primer pas per a entendre la situació a la qual ha hagut d'enfrontar-se aquest col·lectiu.

L'entrada és lliure i gratuïta. Museo d'Història de Valencia (Camino Viejo de Chirivella, 1, Valencia)

Les activitats educatives es realitzaran tots els dimarts del mes de desembre (dies 2, 9, 16, 23 i 30), a les 10 i a les 12 h.
És necessària reserva prèvia per a aquestes activitats.
(Grups: mín. 10 / màx. 35 persones)




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal