Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les Marxes de la Dignitat convoquen noves mobilitzacions del 24 al 29 de novembre en tot l'estat

L'emblemàtic barri del Cabanyal a València va acollir dissabte passat una assemblea de coordinació de les Marxes de la Dignitat. “La reunió va ser molt positiva perquè es va avançar i es van concretar certes coses”, explica Ginés Fernández, integrant del Front Cívic, una de les organitzacions més actives dins de les Marxes. La setmana de lluita té una data marcada en roig, el 29 de novembre. L'organització espera que en totes les ciutats es realitzen de forma simultània importants mobilitzacions. “Volem retornar el protagonisme a tots els territoris”, assenyala a aquest mig José Coy, també integrant del Front Cívic.

Les marxes per Valencia l'any passat
La mobilització de les marxes del passat 22 de març va ser un èxit sense precedents. Les diferents Marxes per la Dignitat que van arribar de tot l'estat i van omplir Madrid, eixe dia van mobilitzar a una gran massa social malgrat no comptar amb el suport explícit de les grans organitzacions sindicals. Els moviment socials van ser els protagonistes d'aquella acció que demanava “pa, treball, sostre i dignitat”. El moviment no va acabar ací, s'ha seguit treballant i l'última setmana del mes de novembre, entre el 24 i el 29, en tots els territoris de l'Estat es duran a terme protestes, accions i manifestacions.


En qualsevol cas, en l'horitzó està sobre la taula la possibilitat de tornar a Madrid també el pròxim mes de març. És una decisió que es prendrà definitivament més endavant, probablement en la següent assemblea del 13 de desembre. En eixa trobada, que avaluarà les accions de novembre, també s'hauran d'acabar de fixar les “marxes als paradisos fiscals” d'Andorra i Gibraltar, ideades per a febrer. El mateix mes es recolzarà el Festival per la Dignitat dels Pobles que se celebrarà en la localitat madrilenya de Rivas.

Dins de les accions, coincidint el dia 25 de novembre amb el Dia Mundial contra la Violència de Gènere, les Marxes “van a recolzar totes les accions que es facen en aqueix sentit”, explica Fernández. “La resta dels dies de la setmana queden a criteri de cada territori les mobilitzacions que es puguen fer. Es van barrejar diferents alternatives, fonamentalment en la idea d'assenyalar els culpables de la crisi, els bancs, les institucions o reflectir també aquelles institucions que han de donar eixides i no les donen”, explica.

Els lemes centrals de les protestes generals seguiran sent “pa, treball, sostre i dignitat”. “Els anirem incorporant tots els continguts bàsics com són el no pagament al deute o la lluita contra la repressió”, assenyala Coy. “Seguim estant en contra de pagar el deute, contra les polítiques de la troica, en defensa dels serveis públics, per l'ocupació i la renda bàsica. Anem a incloure en la crida el tema de la corrupció i els Pressupostos Generals de l'Estat. Aquests no ens van a fer eixir de la crisi sinó que van a traslladar diners que anteriorment es donava a prestacions socials per a pagar-li als bancs”, assenyala per la seua banda Fernández.

Abans de la setmana de lluita, les Marxes per la Dignitat recolzaran aquest pròxim dissabte una manifestació contra el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió (TTIP). Una altra data clau que aquest moviment recolzarà de forma estatal arribarà el dia 24 d'octubre. Amb el lema “Som reals”, 5 columnes eixiran de diferents punts d'Astúries per a manifestar-se a Oviedo amb motiu de la Gala dels Premis Príncep d'Astúries. “Reals som la gent precària, en atur o sense habitatge”, afirma Coy. Les marxes no estan de moment autoritzades encara que se segueixen fent gestions per a solucionar-ho.

Querella contra Cifuentes

Durant l'Assemblea General de les Marxes celebrada a Mèrida durant l'estiu, els activistes van decidir interposar una querella contra la Delegada del Govern a Madrid, Cristina Cifuentes. “Entenem que es van vulnerar els drets fonamentals, no solament el dia 22 sinó també abans”, explica  Javier García, integrant del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT). “Hi ha un mecanisme de criminalització de les marxes que va passar des de certes declaracions polítiques fins a la retenció de centenars d'autobusos que anaven arribant a Madrid”, assenyala. Per a García, “la Delegació de Govern va utilitzar a la policia per a crear un problema d'ordre públic i evitar la imatge de l'èxit de la convocatòria”. De la mateixa manera recorda que els disturbis van començar quan un petit grup que procedia d'un carrer lateral es llança sospitosament contra el cordó policial. “La policia en comptes de reduir a aqueix petit grup el que va fer és dirigir-se al gruix dels manifestants”, afirma. La querella es formalitzarà pròximament.

També posa el focus García sobre els maltractaments en comissaria denunciats per les persones detingudes. “Els procediments que van patir no van ser legals, sense mitjans d'higiene, sense aigua, menjar o moltes hores romanent dempeus”. El membre del SAT afirma que es va detenir a “persones que anaven pel carrer sense fer gens o anant-se al seu autobús”. Es va detenir també, indica García, “a gent d'extrema dreta que no tenia res a veure amb la manifestació”.

Al mateix temps també s'estudia la presentació d'un recurs contenciós-administratiu per les multes que es van imposar a les diferents columnes. En total, ja 3 sancions amb un valor total de 9.000 euros. Segons avança Fernández, s'obrirà un compte bancari solidari. “Hi ha 84 persones imputades, seguirem defensant i condemnant la repressió. Condemnem l'actitud d'aquest Govern que no entén al poble”, afirma Fernández. Finalment, l'integrant de Front Cívic assenyala que el moviment condemna l'actuació policial del passat dissabte 4 en Sol. “Cifuentes sembla que volguera fer carrera política pegant als ciutadans d'aquest país”, indica.




Les Marxex caminant per Valencia l'any passat


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal