Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana, dissabte 18 d'Octubre Fira Encesa. Maria del Mar Bonet canta Bartomeu Roselló-Pòrcel

Parlar de Maria del Mar Bonet, és parlar de la cançó de la Mediterrània. Nascuda a Ciutat de Palma, la cantant mallorquina es dóna a conèixer a finals del seixanta quan en arribar a Barcelona entra a formar part dels Setze Jutges, moviment de cantautors catalans, amb els quals començà a fer les primeres actuacions.

Censurada per la dictadura franquista per la cançó Que volen aquesta gent, relat d'un suposat suïcidi d'un jove a qui tracta de detenir la Brigada politicosocial del règim, Maria del Mar es dedicà a recórrer infinitats de països donant a conèixer les seues cançons. Com a resultat d'eixos viatges Maria del Mar Bonet ens ha deixat un munt de cançons populars de les Illes i d'altres indrets de parla catalana.

Definida "com una de les millors veus d'Europa i possiblement del món" pel Festival d'Edimburg, la seua activitat musical l'ha portat a col·laborar musicalment juntament amb poetes com ara el grec Theodorakis o el turc Zulfu Omar Livanelli i a seleccionar gran quantitat de temes de Tunísia, Turquia, Sicília, Grècia, Nàpols, Eivissa, Síria,..., fins i tot ha arribat a gravar algunes temes de jazz i de flamenc.

Si escoltar a Maria del Mar és ja un plaer, oir la seua versió de "L'àguila negra" ens fa sentir sensacions que escapen de poder explicar.

Aquest dissabte i a les 22'30 hores, tenim l'ocasió de poder oir la meravellosa veu de Maria del Mar Bonet a l'Auditori Municipal de L'Eliana on gaudirem de les seues versions de músiques tradicionals de tot l'entorn cultural dels Països de parla catalana que al costat d'altres cançons i del seu darrer treball, l'homenatge dedicat al poeta mallorquí Bartomeu Rosselló-Pòrcel, del qual es compleix l'any del centenari del seu naixement, formen el magnific espectacle que sota el titol de Fira Encesa reivindica una vegada més la figura del poeta que més lligams té amb la seua carrera.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal