Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Naix l'Eliana debat: veïns/es de l'Eliana debatent els seus problemes. Participació ciutadana a la fresca

Es convoquen per les xarxes socials, han creat la seua pròpia pàgina de facebook i el seu objectiu és parlar dels temes que els van preocupant i afectant. La primera reunió ha sigut avui en el Passeig Secondo Balbín. El tema triat 'L'educació a l'Eliana.

Discussió horitzontal, sense xarrades, ni conferències, però amb dades, una primera introducció amb dades i elements que serveix per a centrar el tema i a partir d'ací, les paraules van demanant-se, s'expliquen i contrasten parers.

El primer tema que han tractat avui ha sigut la necessitat o no d'una escoleta infantil municipal, i també els efectes de la l'OMQE en l'ensenyament del municipi.

Partint de les dades sobre el nombre d'escoles infantils- totes privades- de l'Eliana, sorgeix ràpidament la qüestió, el preu i la necessitat de conciliar la vida laboral i familiar,. Ara la conclusió que 'demana la creació d'una escoleta municipal' però  s'arriba al fet que aquestes competències  del municipi el ha llevat  la nova llei.. Per tant queda res més que l'obligació de la Generalitat de donar resposta a aquests temes perquè són de la seua competència. El contrast amb altres municipis que si  tenen l'escoleta, que se sàpia Riba-roja.  Ix la pregunta, per què la Generalitat subvenciona escoletes en Riba-roja i no a l'Eliana?.

El debat salta a la l'OMQE, per la intervenció de mestres i professors presents i de representants de AMPAs. En aquest punt la crítica és global la l'OMQE és un desastre, està causant molts problemes. Coincideixen AMPA, mestres i experiències que es comparteixen immediatament i es veu el punt en comú: la l'OMQE és un desori, la seua aplicació és pitjor fins i tot que els principis que la inspiren.

Una dada que recorre el cap de tots des d'abans de començar el debat: A l'Eliana, més o menys, vénen mantenint-se entre 900 i 1000 alumnes en l'IES, des de ja fa anys. Però la xifra que ha canviat és la de professors, han passat de 120 a 76 enguany. El problema que açò causa no cal explicar-ho, tothom ho ha vist. cada aula s'omple amb molts més alumnes i l'educació perd en qualitat. S'assenyala a la l'OMQE i sobretot a les retallades.

L'Eliana debat ha començat amb bon peu, amenaça amb seguir i recórrer els diferents problemes que els veïns/es de l'Eliana senten i pateixen. La seua expressió pot portar a solucions compartides.

La participació ciutadana flama a les portes dels municipis, la nova forma de fer política naix  a poc a poc. Ho demana la ciutadania i aquesta vegada han posat com a sòl la gespa i com a sostre el cel

Un moment de l'acte

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

1 comentari :

Mastodon NotaLegal