Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les Plataformes Comarcals per l'Escola Pública convoquen manifestacions el 18 de setembre

A València la marxa partirà el 18 de setembre a les 18.30 hores des de la plaça de Sant Agustín. 

La Trobada de Plataformes Comarcals per l'Escola Pública ha acordat convocar manifestacions en les tres capitals de província valencianes coincidint amb la vaga estudiantil del 18 de setembre per a demanar la dimissió de la consellera d'Educació, María José Català.

La reunió de les Plataformes ha tingut lloc el passat 12 de setembre i segons ha informat l'entitat en un comunicat, després d'analitzar l'inici del present curs escolar i les "conseqüències negatives" d'anticipar l'inici de les classes, unit a les altes temperatures registrades, la Trobada donarà suport a les accions de protesta convocades pels estudiants i convocarà manifestacions unitària sota el lema 'Consellera dimissió'.

A València la marxa partirà el 18 de setembre a les 18.30 hores des de la plaça de Sant Agustín, mentre que a aqueixa mateixa hora començarà a Castelló des de la plaça de María Agustina. A Alacant, la manifestació tindrà lloc un dia abans, el dimecres 17, a les 18.30 hores des de la Casa de les Bruixes.

L'objectiu d'aquestes mobilitzacions és denunciar la "nefasta" gestió educativa del Consell, amb l'aplicació "precipitada" de la LOMQE, l'avanç de l'inici de les classes i el pas dels exàmens de recuperació a juliol, així com les retallades en professorat, beques i el tancament d'unitats, ha explicat la plataforma. que raslladen el suport i la solidaritat a aquelles direccions que estan patint la repressió de la Conselleria d'Educació per haver autoritzat la suspensió de les classes per la calor o, simplement, la impartició de les classes en el pati del centre.

Finalment, insten la Consellera d'Educació, María José Català, a reconéixer que la decisió d'avançar el curs al 3 de setembre i les proves de recuperació a juliol ha estat un error. A reconèixer que l'aplicació de la LOMQE ha estat precipitada i improvisada, carregant el professorat de feina i poc temps per a preparar-se, sense que els llibres de text hagen arribat a molts centres educatius, abandonant els centres educatius a la seua sort amb més de 30ºC de temperatura sense instruccions clares de com actuar i sense atrevir-se a suspendre les classes per no reconéixer que l'avançament del curs ha estat un error.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal