Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Vols saber si t'estafa la companyia elèctrica?

Competència posa en marxa un simulador de la factura per la nova tarifa elèctrica

La Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC) espanyola ha posat en marxa un simulador de la factura de la llum basat en el nou mecanisme de preus en tarifa regulada, el denominat Preus Voluntaris pel Petit Consumidor (PVPC). Gràcies a aquesta eina informàtica el consumidor podrà comprovar si l'import de les seves factures i les seves devolucions són correctes. Amb aquesta aplicació, que està disponible a la web, Competència compleix els requisits d'informació al consumidor que li van ser encomanats en el Reial Decret que recull la nova metodologia de PVPC. Aquest nou sistema de preus, al qual estan acollits setze milions de consumidors, va entrar en vigor l'1 d'abril.

El simulador que ha posat en marxa la Comissió Nacional de Mercat s i Competència (CNMC) permet simular la factura a aquells consumidors que tenen una potència contractada menor o igual a 10 quilowatts, estiguin sent subministrats per una empresa comercialitzadora de referència i que estiguin acollits al preu voluntari pel petit consumidor, és a dir, que no hagin optat per l'oferta alternativa a preu fix.

Per fer servir aquesta eina informàtica, el consumidor haurà d'introduir les dades que apareixen a la seva factura: les dates inicial i final de la factura, la potència i el peatge d'accés contractats, consum registrat en el període i si el consumidor és beneficiari del bonus social.
El client també haurà d'introduir altres dades com l'import corresponent al lloguer de l'equip de mesura i el territori en el qual es dóna el subministra, per tal d'aplicar els corresponents impostos.

A més, també haurà d'incloure, en cas que aparegui a la seva factura, els imports corresponents a les regulacions del primer i segon trimestre de 2014. Aquesta eina oferirà al consumidor l'import corresponent al seu consum d'electricitat, que haurà de coincidir amb la seva factura.

La CNMC també té a la seva pàgina web un comparador de les ofertes de preu fix anual de gas i electricitat amb la resta d'ofertes disponibles en el mercat.

Tot i això, Competència ha advertit, a través d'un comunicat emès aquest divendres, que aquestes ofertes estan en el rang d'ofertes disponibles més cares, per això recomana al consumidor que analitzi totes les opcions existents en el mercat abans de prendre una decisió.

Autor: ACN
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon