Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Manifestació de l’orgull gai, aquest dissabte a València

A la marxa han confirmat la seua assistència entitats socials com Amnistia Internacional, Calcsicova i la Coordinadora Feminista pel Dret a Decidir; els principals sindicats valencians (CCOO-PV, UGT-PV i Intersindical Valenciana); la quasi totalitat dels principals partits polítics (PSPV-PSOE, Compromís, EUPV, ERPV, UPyD, PACMA i PODEMOS); així com empreses compromeses amb les reivindicacions d'homosexuals, transsexuals i bisexuals.
Malgrat els avanços que s'han produït en molts llocs del planeta, que han aconseguit que a països com el nostre les persones LGTB gaudisquen d'una protecció i igualtat legal, hi ha encara 78 països on és delicte ser lesbiana, gai, transsexual o bisexual, amb càstigs que van des d'agressions físiques, violacions "correctives", condemnes de presó, o fins i tot penes de mort en 7 d'aquestos estats.
"Amb la finalitat que la gent siga realment conscient de la repressió que viu el nostre col•lectiu a moltes zones del planeta, abans de començar la manifestació, el grup de Drets Humans de Lambda ha preparat una 'performance' on s'escenificaran els diferents tipus de violència que pateixen les persones LGTB arreu del món", explica Mar Ortega, coordinadora general de Lambda.
Per altra banda, des de Lambda destaquen també que aprofitaran la manifestació de l'Orgull per fer públic el seu rebuig a les retallades ideològiques que estan duent a terme les administracions valencianes i estatals, "retallades en sanitat que són discriminatòries per a dones lesbianes i bisexuals, persones amb VIH, i homes i dones transsexuals; retallades en educació que posen fre a la lluita contra l'assetjament escolar i a l'educació en el respecte; retallades laborals que obliguen a moltes persones LGTB a viure dins de l'armari per por a ser acomiadades de la feina, etc", afegeix Ortega.
Camions, carrosses, música i batucades
Com cada any, la manifestació comptarà també amb una part festiva, formada per diferents restaurants, locals d'oci i discoteques que recorreran els carrers de la ciutat amb camions, carrosses, música i batucades, la qual cosa servirà de punt final a un conjunt d'activitats que Lambda porta organitzant al llarg de tot el mes.
Les activitats continuaran en juliol, entre d'altres, amb l'acte d'entrega dels Premis Margarida Borràs (dimecres 2 de juliol en el Col•legi Major Rector Peset) i amb la presència de l'associació en la Manifestació Estatal de l'Orgull LGTB que tindrà lloc a Madrid el proper dissabte 5 de juliol.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon