Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'estiu s'enceta al Feslloch. Des del 10 fins al 12 de juliol a Benlloch

Des del 10 fins al 12 de juliol, com cada any des de fa huit, Benlloch obri les seues portes a la música en valencià. La Gossa Sorda, Txarango, Senior i el Cor Brutal, Kaoba, Orxata, Candela Roots, Feliu Ventura i Smoking Soul’s, entre d’altres, compartiran l’escenari del Feslloch 2014.

Tres dies per a gaudir de la música, però també d’un municipi que s’ha guanyat l’estima d’aquells que el visiten: Benlloch (la Plana Alta), una localitat envoltada per les serres d’En Galceran i Subarra enceta l’estació més esperada amb un ampli ventall de formacions musicals.
Per a començar, el 10 de juliol, l’obertura del festival es durà a terme amb el correbar de la Xaranga del Feslloch a partir de les 20h. Cap a les 22:15h a l’escenari principal tindrem a Indezents, Senior i el Cor Brutal, Txarango, Oques Grasses, Candela Roots i Kaoba.
L’Ajuntament de Benlloch, Escola Valenciana, l’Associació Cultural Pitxurrull i Reviscola s’ho han fet per a consolidar una cita que es celebra cada segon cap de setmana de juliol en aquest punt. Enguany comptarà amb l’actuació de 30 grups i solistes, a més d’activitats culturals, d’oci i esport.

3 dies i 30 grups

Per a divendres 11 de juliol, a l’auditori de 16:30 a 19:30h, es projectarà el documental Pep Gimeno ‘Botifarra’, el cant de les arrels, amb la presentació del director de l’obra, Albert Montón. A més de “Estellés, de mà en mà’ amb Borja Penalba i Francesc Anyó i l’actuació de Clara Andrés.
En acabar a l’escenari principal a partir de les 19:30h faran els honors Pau Alabajos i Skandinat, seguidament pujaran a l’escenarui la Caixa de gel,Agraviats, Bajoqueta Rock, Goulamas’K, La Gossa Sorda, Prozak Soup, Mugroman i Atupa.
A hores d’ara el Feslloch una cita marcada en roig al calendari de molts joves del País Valencià per a encetar l’estiu. En l’ultima edició va reunir més de 8.000 assistents entre altres motius perque aquest és l’únic festival de música 100% en valencià del nostre territori. Un segell que caracteritza aquest esdeveniment musical de tres dies, que enguany compta amb desenes d’actuacions i que a més n’és el festival de cloenda de La Gira d’Escola Valenciana.
El Feslloch és una fita ineludible per al públic que busca conéixer les novetats musicals en valencià i una oportunitat única per escoltar en un mateix espai els grups i solistes consolidats i emergents de la música feta en la nostra llengua.

Enguany els assitents viuran el retorn de La Gossa Sorda amb el disc ‘La Polseguera’, però a més gaudiran de 18 dels grups i solistes que actuen en aquesta edició i que no han estat mai al Feslloch abans o de cinc formacions arribades d’arreu de les comarques de Castelló.
Per al dissabte, 12 de juliol, els xiquets també tindran el seu espai amb l’actuació de Dani Miquel al matí. A l’auditori de 16:30 a 20:30h es presentarà el còmic ‘FallaZ’, de la websèrie ‘Cabanyal Z’ i del curtmetratge ‘Feliç dia Z’. A continuació l’actuació d’Òscar Briz i la presentació de la novel·la ‘Totes les cançons parlen de tu’, a càrrec del seu autor, Xavi Sarrià emplenaran un espai que tancarà les seues portes amb la projecció del documental ‘Què ens passa valencians!?’
Una vesprada carregada d’actes que ens portarà de cap a l’escenari principal una vegada més. A partir de les 20h Feliu Ventura, Besugo, Frida, Smoking soul’s, Tom Bombadil,Els Catarres, Orxata, Malagana, Auxili i Dj Biano seran els encarregats de tancar una huitena edició on ens acomiadarem de Mugroman i Agraviats dels escenaris.
* Elena Cívico
* Dels nostres amics de nonada
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon