Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'OCU facilita la baixada del preu de llum i gas de forma individual

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha organitzat la primera compra col·lectiva d'energia a Espanya a imitació d'alguna cosa que ja es fa en altres països europeus. La campanya, batejada com ‘Quiero pagar menos luz', consisteix a convocar dues subhastes –de llum d'una banda, i de gas més electricitat per un altre- entre les companyies que comercialitzen que vulguen participar en el projecte.

Es tracta d'una iniciativa que busca “una millor tarifa de llum i gas per a la major quantitat possible d'usuaris”, segons expliquen des de l'organització. Per a açò han creat una plataforma digital en la qual qualsevol persona pot apuntar-se de forma gratuïta i donar poders a l'OCU per a la subhasta del 16 d'octubre i que aquesta accepte l'oferta de la companyia que propose un major estalvi.

Si l'usuari vol amb apuntar-se pot disminuir el preu del consum de la seua energia sonsumida, que no és poc en els temps que corren. La plataforma digital que s'ha format permet que t'inscrigues i aconseguisques un preu menor, sense que les regles generals canvien, ni tampoc el contracte, ni que s'haja de signar un altre.

Les empreses que comercialitzen, tant de gas com d'electricitat, hauran de licitar en la subhasta per a oferir l'oferta més barata i així “trencar les regles de joc imposades que fan que totes oferisquen tarifes molt similars, amb escassos estalvis per als consumidors i amb molt poca transparència”, expliquen els responsables de la iniciativa.

Una vegada coneguda l'oferta, els consumidors tindran fins a cap d'any per a decidir si accepten l'oferta o no, ja que la inscripció en la subhasta no suposa el canvi de plataforma elèctrica. La companyia, per la seua banda, es compromet a mantenir les condicions econòmiques durant un any.

L'OCU assegura que els espanyols, amb un nivell de renda inferior, paguen més per l'energia que els anglesos, els alemanys i els francesos. A més, ací la factura de la llum ha pujat un 60 per cent des de l'any 2007.

L'organització de consumidors critica també que “des de l'anomenada liberalització de l'any 2003, gens ha canviat, són les mateixes companyies les que es reparteixen el mercat”. En aquest sentit, recorden que les empreses que només comercialitzen i no distribueixen únicament tenen un 2% de la quota de mercat i la gran majoria d'usuaris (el 70%) té com comercialitzadora a la mateixa companyia que li distribueix l'electricitat.

 

Amb llicencia Creative Commons

 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal