Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana tornarà a oferir l'assessorament als Horts d'Oci aquest divendres 20 de setembre

Els Horts d'Oci de l'Eliana segueixen en marxa, les diferents taules que van ser lliurades per a explotació individual i sota les condicions de no utilitzar productes no ecològics segueixen el seu camí i estan sent conreades, preparades i explotades per a ús propi en el municipi de l'Eliana.

L'Ajuntament, juntament amb l'Agenda 21 manté un especial interès en què funcione el projecte i fins ara i amb caràcter periòdic assessora a les persones que té les taules en els Horts d'Oci.

Aquest divendres 20 de setembre de nou   per la vesprada es durà a terme la sessió de SEGUIMENT I ASSESSORAMENT TÈCNICS, per tal de resoldre dubtes o comentar qualsevol qüestió sobre els conreus.  L'assistència és lliure i gratuïta, oberta a tots/es els/les veïns/nes interessats/des en horticultura ecològica.  LLOC: horts d’oci del Jardí Municipal Hort de les Taules. HORARI: entre les 17.00 i les 20.00 hores.

Els Horts Urbans o d'Oci va ser un projecte municipal nascut en 2010 i que va ser assumit i llançat per l'Agenda 21 i el propi Ajuntament. Es van establir unes zones del Jardí Municipal Hort de les Taules que es dediquen a aquest tipus de cultiu d'una horta per a autoconsum amb tècniques ecològiques.
S'assignen per un període d'un any, s'obliga al fet que estiguen conreats i a més s'ofereix el reg, però no està permès l'ús de mànegues obligant-se a dedicar-ho a consum personal. No es tracta per tant de zones agrícoles a conrear a fi de la seua explotació. De fet les taules sobre les quals es conrea són suficients per al cultiu personal.
Així es defineixen els seus objectius:
Objectius
a) Oferir als ciutadans de L'Eliana la possibilitat d'aprendre les tècniques del cultiu ecològic d'hortícoles com una activitat saludable d'oci, que ens posa en contacte amb la naturalesa i els seus cicles i ens remet a l'ús agrícola tradicional de la terra, ús principal de la mateixa per a moltes generacions del municipi.
b) Posar en valor l'activitat agrícola d'horta, mostrant els seus valors socials, econòmics, ambientals, paisatgístics i patrimonials.
c) Posar en comunicació a diferents generacions de ciutadans de L'Eliana, fomentant la transmissió de les tècniques agrícoles locals tradicionals.
d) Posar de manifest els beneficis ambientals i per a la salut d'aquest tipus de cultiu ecològic d'hortícoles i ensenyar les seues tècniques de producció bàsiques.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal